Jandino Asporaat kruipt in de huid van Judeska. Ze krijgt nog een keer de kans om aan het werk te gaan: als stewardess. Maar dat is niet zo glamoureus als het klinkt...
Foto van Ruud Baan - Jandino Asporaat - Hoe dan ook
  • cabaret

Jandino Asporaat - Biografie

Naam
Jandino Asporaat
Geboortedatum
9 januari 1981
Geboorteplaats
Willemstad
Awards
Cameretten persoonlijkheidsprijs
Website
jandino.nl

Binnenkort in De Tamboer

do 07 november 2024 20.00
Bestel

Jandino in De Tamboer

Donderdag 7 november 2024 bezoekt Jandino De Tamboer met zijn voorstelling Therapie. Misschien hebben wij allemaal therapie nodig. Maar de vraag is, welke therapie moet je dan kiezen? Er is tegenwoordig voor alles therapie. Misschien moeten we gewoon beginnen met lachtherapie, want het maakt niet uit met welke uitdagingen jij op dit moment te maken hebt, lachen is altijd het beste medicijn.

Judeska Airlines

Zaterdag 10 juni 2023 wasJandino terug in De Tamboer met zijn splinternieuwe klucht met Judeska in de hoofdrol: Judeska Airlines. Judeska als stewardess, ze zag het helemaal zitten: verre reizen, dure hotels en cocktails aan het zwembad. Maar de realiteit bleek dealen met overvolle koffers, ongeduldige passagiers en krijsende kinderen. Judeska kent maar één manier om hiermee om te gaan: alles moet tegen de vlakte.

Judeska in de TBS-kliniek

In april 2019 zette Jandino De Tamboer op zijn kop met één van zijn meest populaire typetjes: Judeska! In Judeska in de TBS-kliniek moest Judeska op zoek gaan naar zichzelf door middel van creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining. Maar als er één ding is waar ze niet tegen kan, is het wel verteld worden wat ze moet doen. de TBS-kliniek zal na Judeska’s komst nooit meer hetzelfde zijn.

Keihard

Jandino Asporaat is iedere keer weer een succesnummer in De Tamboer. In maart 2018 kwam hij naar De Tamboer met zijn show Keihard. Een hilarische voorstelling met typetjes, comedy, zang en dans. Dat laatste zette hij zelfs voort in de Foyer tijdens de gezellige afterparty. 

Hoe dan ook & Van je familie moet je het hebben

In 2016 stond Jandino maar liefst twee keer in een jaar tijd in De Tamboer! Hij speelde de hilarische voortellingen Hoe dan ook en Van je familie moet je het hebben.

Biografie van Jandino Asporaat

Jandino Asporaat werd geboren op Curaçao in Willemstad en kwam in de jaren negentig met zijn familie naar Nederland. Daar groeide hij op in Rotterdam. In 2002 begon Jandino zijn carrière in het theater bij de Rotterdamse jongerentheatergroep Young Stage. Daarna speelde hij nog bij enkele andere theatergroepen, namelijk Ro-theater, Waterhuis en Rotjong.

In 2006 maakte Jandino zijn eerste avondvullende theaterprogramma. Inmiddels heeft hij dertien cabaretvoorstellingen gemaakt. In 2014 was Jandino de eerste cabaretier in de geschiedenis met een theaterprogramma in Ahoy Rotterdam.

Op televisie was hij onder andere te zien in Comedy Factory en diverse reclames. Ook presenteerde hij Alles mag op zaterdag, Dance Dance Dance en Playback je gek. Vanaf 2011 maakte hij zijn eigen televisieprogramma De Dino Show. Een programma met komische filmpjes, sketches en bekende gasten. In 2014 stopte het programma, maar in 2015 kwam Jandino terug met de nieuwe talkshow DINO.

Jandino Asporaat heeft ook meegewerkt aan enkele films. Zo was hij te zien in Deuce Bigalow, Staatsgevaarlijk en werkte hij mee aan de Nederlandse versie van Huisdiergeheimen. In 2015 kwam zijn eigen speelfilm Bon Bini Holland uit en in 2018 het vervolg hierop.

Naast zijn theater- en televisieoptredens heeft Jandino een eigen productiebedrijf: Het huis van Asporaat.

Foto: Corne van der Stelt

Anderen bekeken ook

Nationaal Theaterweekend - Geschiedenis

Purper - Biografie

Louise Korthals - Biografie

Thijs Kemperink - Biografie