Bètawetenschapper Diederik Jekel schept orde in de chaos en beantwoordt alle vragen waarmee jij als kind nergens terecht kan. Met de mooiste verhalen uit de wetenschap én kattenfilmpjes.
  • theatercollege

Diederik Jekel - Biografie

Naam
Diederik Jekel
Geboortedatum
22 juni 1984
Geboorteplaats
Bilthoven
Opleiding
Vastestoffysica

Diederik Jekel in De Tamboer

Diederik Jekel stond vrijdag 3 december 2021 in De Tamboer met zijn voorstelling Orde in de chaos.

Orde in de chaos

Bètawetenschapper Diederik Jekel schept orde in de chaos in dit therapeutische theatercollege. Met kattenfilmpjes, met dans en met confetti. Een avond om nooit te vergeten!

Biografie van Diederik Jekel

Diederik Jekel is geboren op 22 juni 1984 in Bilthoven. Nadat hij zijn basis- en voortgezet onderwijs had afgerond op de Werkplaats Kindergemeenschap, studeerde hij aan de Universiteit Twente. In 2010 behaalde hij zijn master in Vastestoffysica en deed hij korte tijd onderzoek aan de TU. In datzelfde jaar kreeg Diederik bij De Wereld Draait Door de kans om over wetenschap te praten en sindsdien is hij fulltime wetenschapsjournalist. Hij geeft onder andere presentaties over communicatie en wetenschap aan kinderen, industriëlen, volwassenen, managers en wetenschappers.

Tijdens zijn studie was Diederik erg actief om de wetenschap populair te maken. Hij verzorgde onder andere gastlessen en workshops voor leerlingen van zowel basisscholen als het voorgezet onderwijs, hij gaf bijlessen en maakte wetenschappelijke theaterstukken. Eind 2010 maakte hij zijn debuut bij De Wereld Draait Door om de Nobelprijzen te bespreken en sindsdien is hij tot het einde van DWDD vaste tafelgast geweest als het ging om wetenschap. Daarnaast heeft Diederik vele artikelen geschreven voor de wetenschappelijke site Noorderlicht en presenteerde en maakte hij programma’s als Met de Kennis van Nu, Huisje Boompje Beeste en De Nationale Wetenschapsquiz Junior. Momenteel is Diederik regelmatig te zien als co-host in RTL Boulevard. Met zijn tientallen radio en televisieoptredens legt hij bij een zo’n breed mogelijk publiek de wetenschap uit.

Naast zijn werk op televisie, radio en internet schreef hij twee boeken: Zeven rampen die niet gaan gebeuren en Bèta voor alfa’s. Hij geeft wetenschappelijke colleges en heeft daarmee onder andere op Lowlands, de Museumnacht en TEDxAmsterdam gestaan. Doordat hij moeilijke materie goed kan uitleggen aan een breed publiek, wordt hij ook vaak gevraagd voor het geven van communicatietrainingen. Zijn stijl van presenteren is ontspannen, los en echt gericht op het specifieke publiek van dat moment. Kortom: naast wetenschapper is Diederik Jekel een veelzijdige spreker en presentator, die workshops kan geven aan tientallen mensen maar ook voor een miljoenenpubliek op televisie.  

 

Anderen bekeken ook

Tisjeboyjay - Biografie

André Kuipers - Biografie

Omdenken - Biografie

LuckyTV - Biografie