Laurence Jones - 2024 - In De Tamboer

Bluesfestival Hoogeveen 2024

Laurence Jones, Julian Sas, Ten Years After e.a.

za 14 september 2024 18:00 uur
Bestel
  • € 39,50 (Normaal), € 44,50 (Dagprijs)

Kaarten zijn te bestellen vanaf donderdag 1 februari 2024 12.00 uur.

Bluesfestival Hoogeveen 2024 in De Tamboer!

Bluesfans opgelet! Heerlijke ritmes, weergaloze gitaarsolo’s en imposante zang. Muziek en teksten, doordrenkt van alles wat het leven bracht en brengt. Powerblues, Mississippi blues tunes, soul ballads. Laurence Jones, Ten Years After en Julian Sas reizen af naar Hoogeveen. Andere namen maken we de komende maanden bekend.

Editie 18 van Bluesfestival Hoogeveen wordt er eentje in een nieuw jasje. We betrekken onze tuin erbij en rijden foodtrucks naar De Tamboer, zodat jij vanaf 18.00 uur al in de stemming kunt komen door met andere muziekliefhebbers een hapje te eten.

 

  

 

Laurence Jones

De multi-award-winnende gitarist en songwriter Laurence Jones kwam op #1 binnen met zijn achtste studio-album genaamd Bad Luck & The Blues. Buddy Guy noemt hem ‘The next Eric Clapton’ en Classic Rock Magazine durft hem zelfs te bestempelen als ‘The future of the blues’.

Met zijn indrukwekkende prijzenkast en een plaats in de British Blues Hall Of Fame is hij een van de grootste gitaristen van Groot-Brittannië. Music Radar riep Jones uit tot een van 's werelds top 10 blues-rock gitaristen. Hij deelde podia met legendes als Sir Van Morrison, Sir Ringo Starr, Buddy Guy, Jeff Beck en Status Quo en trad eerder op in de Royal Albert Hall in Londen en de Carnegie Hall in New York. Binnenkort dus ook in De Tamboer, Hoogeveen!

Julian Sas

Het is eind 1994 als de jonge Julian Sas zijn eigen band te formeert. Julian heeft er dan al zo’n slordige 10 jaar opzitten als lid van diverse bands, als begeleider van oudere, Amerikaanse blues legendes en vooral als aanstormend gitaartalent. De Julian Sas Band heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd als een must-see live act, en die reputatie blijft tot op de dag van vandaag ongeëvenaard.

Nu, 30 jaar later in 2024, is de Julian Sas Band een gevestigde naam in de muziekwereld, met een grote en toegewijde fanbase over de hele wereld. Van de Benelux tot aan de Verenigde Staten, van Duitsland tot aan Brazilië en verder.

Om dit jubileum te vieren, gaat de band op uitgebreide tournee, waarbij ze putten uit het volledige repertoire dat Julian Sas in 30 jaar en 16 albums heeft opgebouwd. Het 30-jarig jubileum van de Julian Sas Band is een concert dat elke echte muziekliefhebber niet mag missen.

Ten Years After

In 1969 verwierven de bluesrockers van Ten Years After razendsnel internationale roem met hun zinderende, legendarische uitvoering van I’m going home op Woodstock. Als pioniers van de Britse Blues Invasion speelden Leo, Ric, Chick en Alvin jarenlang wereldwijd in zalen als de Royal Albert Hall in Londen en Madison Square Garden in New York. We zijn inmiddels 55 jaar, 20 studioalbums, honderden shows, legendarische songs als Love like a man en I’d love to change the world verder, maar TYA is nog altijd even tijdloos en energiek.

Dat bewijzen originele oprichters Chick Churchill en Ric Lee (nogmaals) tijdens het Bluesfestival in Hoogeveen. Ze doen dat samen met jongeling Marcus Bonfanti en basmeester Colin Hodgkinson, die hun sporen hebben verdiend bij onder meer Spencer Davis, Alex Corner, Peter Green, Charlie Watts, Chris Rea, the British Blues Quintett en Electric Blues Duo.

De line-up wordt de komende maanden aangevuld.

Veelgestelde vragen

Klantenservice

Route en parkeren