Klassiek

in De Tamboer

Bekijk hier ons klassiek programma


Het genre klassiek omvat een breed spectrum van voorstellingen bij De Tamboer. Klassieke voorstellingen kunnen namelijk variëren van kleinschalige, intieme kamermuziekconcerten, tot grote opera’s, balletproducties en symfonieorkesten.

Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest ontbreekt natuurlijk niet in Hoogeveen. Voorheen kwam het gezelschap met groot symfonische producties, maar ook met populaire cross-over programma’s als NNO Filmmuziek en de symfonische tributes the Beatles, Queen, Pink Floyd, Abba en The Rolling Stones.
Nu presenteert het NNO met name intieme, klassieke kamermuziekconcerten in Hoogeveen waarin trio’s, kwartetten en kwintetten stukken ten gehore brengen. Ook nieuw talent zoals de winnaars van het Prinses Christina Concours krijgen een plekje in het Tamboerprogramma.

Staatsopera van Tatarstan

Het gezelschap van de Staatsopera van Tatarstan komt al enkele jaren naar Hoogeveen. De Russen bieden altijd weer een magische operabeleving van wereldformaat. De bekende, klassieke opera’s zoals Verdi’s Nabucco, Aïda en Mozarts Die Zauberflöte maken veel indruk met schitterende kostuums, decors en soms ook een groot koor. Ook brengt de Staatsopera van Tatarstan ballet, zo brachten ze in 2018 een vernieuwende, betoverende uitvoering van het beroemde Zwanenmeer.


Deel via