De Forumfoyer is tijdens het Irish Festival ingericht als Pubstreet.
Dubh Linn speelt ieder jaar op het Irish Festival in De Tamboer.
Keltic Kats spelen regelmatig op het Irish Festival in De Tamboer.

Ierse muziek

in De Tamboer

Muziek is het meest populaire en bezochte genre in De Tamboer. Omdat De Tamboer steeds meer op basis van de vraag van het publiek programmeert, is het daarom geen verrassing dat een groot deel van het programma-aanbod bestaat uit muziek. Het muziekprogramma bestaat uit een enorm aantal en diverse theaterconcerten, muziektheatervoorstellingen en festivals in de meest uiteenlopende genres. Van blues tot pop, van country tot rock, van singer-songwriter tot Ierse muziek, van wereldmuziek tot tributeshows, het is allemaal te zien in De Tamboer.

Ierse muziek

Ierse folk muzikanten en groepen worden altijd met open armen ontvangen in Hoogeveen. De Tamboer organiseert al meer dan tien jaar een Irish (Folk) Festival en programmeert ook gedurende het theaterseizoen vaak Ierse muziekshows. Dit kan variëren van de Ierse dans van Rhythm of the Dance tot intieme, Ierse muziekoptredens. 

Irish Festival

Op het Irish Festival waan jij je voor even in de pub: gezellige, dansbare en vrolijke Ierse muziek, prachtige traditionele jigs & reels. En dat alles natuurlijk onder het genot van een heerlijke Guinness of Murphy's Red. De Tamboer biedt een interessante mix van traditionele, bekende meezingers en frisse, nieuwe Ierse acts, de toppers van de toekomst. Hét perfecte avondje uit samen met je vrienden, cheers. Zaterdag 29 september 2019 was de elfde editie van het Irish Festival.

The Fureys

Ze speelden in 2018 in De Tamboer en zijn één van de oudste en meest geliefde folkgroepen uit Ierland: the Fureys! Met ruim 100 concerten per jaar trekken ze overal volle zalen. Eddie en George Furey zingen, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodhran. Ze worden bijgestaan door de doorgewinterde kroegmuzikant Camillus Hiney op accordeon en fluit, Tony Murray op bas en de jonge, fantastische banjospeler Pio Ryan. Als folkliefhebber is de kans groot dat je een cd van ze in de kast hebt staan, want ze brachten maar liefst 54 cd's uit. En in 2018 kwam daar nog een nieuwe cd bij met hun goudeerlijke muziek, vol vuur en liefde voor het vaderland. Een concert van the Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan. Snelle Ierse jigs & reels, maar vooral ook prachtige, emotionele love & sad songs en hits zoals When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, en The Red Rose Café

Anúna

Dompel je onder in het oude Ierland met de engelenzang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse door het internationaal befaamde koor Anúna. Onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael mcGlynn nemen de zangers en zangeressen het publiek mee in de geschiedenis, mystiek en bezieling van de Keltische volkeren. Luisteraars worden letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere zang, wanneer de koorleden zich al zingend gracieus door de zaal bewegen. Anúna excelleert in het traditionele en eigentijdse klassieke genre, met ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. De prachtige meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline. In hun concert The Celtic Spirit presenteerde het koor songs over universele waarheden. Gezongen verhalen die de mysterieuze landschappen, filosofie en mythologie van Ierland weerspiegelen. Speciaal voor dit concert putte Michel McGlynn uit middeleeuwse poëzie. Voor het eerst koos Anúna voor een selectie songs die zo sterk zijn geënt op de mythen en legenden van het oude Ierland. Als geen ander is Anúna in staat om de verhalen over strijders, monniken, liefde en dood te ontsluieren. 

West of Eden

De groep West of Eden met Jenny en Martin Schaub is Zweeds van origine, maar heeft onmiskenbaar een Keltische ziel. Tijdens een Ierlandtrip tijdens hun studententijd, bloeide de liefde voor Keltische muziek op om nooit meer weg te gaan. Al tien jaar lang houdt West of Eden zijn fans in de ban met zijn unieke Celtic sound. Met levendige folkmuziek, een breed scala aan traditionele akoestische instrumenten en de betoverende stem van Jenny staat een concert van West of Eden garant voor een heerlijke avond. Verwacht klassieke folksongs, traditionele jigs & reels en moderne folkrock, met tussendoor een goed verhaal. De band heeft al acht albums op zak, waarvan hun meest recente wapenfeit Songs from Twisting River hun meest intieme album is. Ademloos zwijmelen bij dromerige tunes, dansen op het ritme van de Keltische hartslag. It’s all-in the game bij dit Zweedse folkjuweel.