Country Festival - 2023 in De Tamboer - Anouk Schamper Fotografie

Zelf een theatertour organiseren

Lees hier alle blogs

Tips & tricks voor artiesten: een theatertour opzetten 

Ben je een (beginnend) artiest die droomt van een eigen theatertour? Het rode pluche, fluwelen gordijnen, een prachtig decor, een theaterspot op je gezicht, dat grote podium en natuurlijk het publiek dat je verwachtingsvol aankijkt. Ondanks dat uitgestrekte podium en die ruime zaal vol stoelen, voelt het theater klein en sfeervol aan. Het heeft iets magisch, iets intiems. Hier kun je genieten, lachen en huilen. En dat maakt iedere theatertournee zo uniek.

Daarom snappen wij als geen ander dat je er als artiest of band van droomt om eens in een theater te staan. Maar hoe zet je zo’n theatertour goed op, als je tegelijkertijd nog aan de weg timmert?

In onze nieuwe blogreeks Tips & tricks voor artiesten helpen wij je op weg met handige tips & tricks. Verteld vanuit onze eigen expertise als medewerker achter de schermen van Theater De Tamboer. Op basis van de kennis van onze programmeur, marketeer en technicus lees je in deze reeks blogs alles over het organiseren van een dijk van een theatertour. Elke zaterdag zetten we een blog online.

De theatertour

De theaterprogrammeur

De rider