Paul Haenen brengt vreugde
  • cabaret

Paul Haenen - Biografie

Naam
Paul Haenen
Geboortedatum
30 april 1946
Geboorteplaats
Amsterdam
Awards
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Binnenkort in De Tamboer

za 29 maart 2025 20:00
Bestel

Paul Haenen in De Tamboer

Op vrijdag 5 november 2021 stond Paul Haenen in De Tamboer met zijn cabaretvoorstelling Paul Haenen brengt vreugde. 

Paul Haenen brengt vreugde

In zijn solovoorstelling komen uiteraard zijn alter ego's Magreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn aan bod. Daarnaast is Paul Haenen vooral te zien als zichzelf. Een optimist met een scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Zijn voorstelling is eigenzinnig, vrolijk, vol humor, ernst en inzicht. Hij geeft een andere kijk op dezelfde werkelijkheid. Eentje waar vooral plek is voor optimisme; vier de mooie kanten van het leven en ga niet bij de pakken neerzitten. Dat is de instelling van Paul Haenen!

Biografie van Paul Haenen

Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd Paul Haenen geboren in Amsterdam. Hij was de jongste uit een gezin van drie broers. De interesse voor de mediawereld zat er al vroeg in. Vanaf zijn elfde uitte hij zijn creativiteit middels een dagboek in de vorm van een tijdschrift met verschillende rubrieken. Daarnaast richtte hij een eigen radiozender op voor zijn buurtgenoten, die hij de Eerste Nederlandse Jeugd Omroep (ENJO) noemde. Toen Paul Haenen zeventien jaar was, deed hij mee met een prijsvraag van de jeugdomroep van de AVRO. Hij won en sindsdien werkt hij aan programma's als radio- en televisiemaker. 

Vandaag de dag werkt Paul Haenen nog steeds als acteur, cabaretier, stemacteur, toneelschrijver, programmamaker, presentator en journalist. In de jaren dat hij actief is, heeft hij verschillende radioprogramma's gemaakt, waaronder: Lachzak, Margreet Dolman alleen in Amsterdam en Nieuwe feiten. Ook in de televisiewereld is Paul Haenen geen vreemde. Zo was hij onder andere te zien in: Zendtijd, Paul Haenen begint, Haenen voor de nacht, Dolman & Gremdaat en vertolk hij de stem van Bert in Sesamstraat.

In 1982 gaat Paul Haenen's eerste theatervoorstelling in première: Margreet Dolman praat en zingt. Er volgen maar liefst twintig andere theatervoorstellingen. Waaronder zijn meest recente Paul Haenen brengt vreugde, die binnenkort is te zien in Theater De Tamboer in Hoogeveen! 

Op persoonlijk vlak is Paul Haenen gelukkig met zijn partner Dammie van Geest, waarmee hij sinds zijn zesentwingste samen is. In 1989 richten ze samen Theater Betty Asfalt Complex op en sindsdien werken ze samen. In december 2018 stappen ze in het huwelijksbootje. Vandaag de dag wonen en werken ze in Amsterdam.

Anderen bekeken ook

Van der Laan en Woe - Biografie

Enge Buren - Biografie

Patrick Nederkoorn - Biografie

Tineke Schouten - Biografie