In 2019 presenteerde Max van den Burg zijn show Paasbest. Hij voerde het publiek genadeloos langs de rafelranden van onze perfect gestylde wereld.
In 2019 presenteerde Max van den Burg zijn show Paasbest. Hij voerde het publiek genadeloos langs de rafelranden van onze perfect gestylde wereld.
In 2019 presenteerde Max van den Burg zijn show Paasbest. Hij voerde het publiek genadeloos langs de rafelranden van onze perfect gestylde wereld.
  • cabaret

Max van den Burg

Naam
Max Leonardus Johannes van den Burg
Geboortedatum
1 januari 1971
Geboorteplaats
Eindhoven
Opleiding
Toneelacademie Maastricht
Awards
Publieksprijs Cameretten, Publieksprijs Camuz, Rembrandt Award

Binnenkort in De Tamboer

za 07 december 2024 20:00
Bestel

Max van den Burg in De Tamboer

Max van den Burg was op maandag 10april 2023 terug in De Tamboer met zijn show Cultureel erfgoed.

Cultureel erfgoed

Buiten woedde een culturele oorlog en Max zat binnen op de bank te radicaliseren. Van al die schreeuwende wappies en wokies op links en rechts wordt hij radicaal midden. Max verlangde maar één ding: Wolter Kroes zijn.

Max genoot van zijn kleine wereldje van poepluiers, natte doekjes en koken met vrienden. Hij verdedigde zijn parkeerplaats als een “redneck on steroids”. Ondertussen wachtte Max tot alles overwaaide, terwijl zijn buik én de overwaarde op z’n huis rustig doorgroeide. Als het nog overwaait ten minste.

Max van den Burg presenteerde met Cultureel Erfgoed een dynamische one-man cabaretshow vol grappige types, scherpe interactie, mooie muziek en rake persiflages. Een show over vooruitgang, nostalgie en aanpassing(on)vermogen in altijd veranderende tijden.

Op een bedje van rucola

In 2016 stond van den Burg voor het eerst bij ons op de planken! Max fileerde de hoofd- en bijgerechten van 2016, waarin alles mooier werd opgediend dan het in werkelijkheid is. Wanneer ben je echt gelukkig?

Paasbest

In 2019 presenteerde Max van den Burg zijn show Paasbest. Hij voerde het publiek genadeloos langs de rafelranden van onze perfect gestylde wereld. Een heerlijke dynamische, muzikale show barstensvol rake types, mooie liedjes en hilarische en ontroerende verhalen. Max keek samen met jou in de spiegel: “you like what you see?”

Biografie van Max van den Burg

Maxim Leonardus Johannes (Max) van den Burg is geboren in Eindhoven op 1 januari 1971. Hij studeerde HEAO communicatie en werd later toegelaten aan de Toneelacademie Maastricht. Van den Burg studeerde in 2001 af als docent/regisseur drama.

Sinds zijn afstuderen is Max actief als acteur in diverse film-, televisie- en theaterproducties. In 2002 voegde hij zich bij toneelgroep Els Inc. waarmee hij onder andere Caravaggio, Morgen gaat het beter en Paradijs Sub Aarde speelde. Daarnaast was hij met Orkest Max Tak te zien in de muziektheatervoorstelling Reis naar de Steppe.

Sinds 2007 staat hij op de planken als cabaretier. In 2008 won Max van den Burg de Publieksprijs op het Cameretten Festival en in 2010 startte de tour van zijn debuutvoorstelling Kladderadatsch!. Daarnaast speelde Max onder andere in de film New Kids Nitro en was hij onderdeel van Rambam.

Anderen bekeken ook

Paul van Vliet - Biografie

Roué Verveer - Biografie

Jandino Asporaat - Biografie

Nationaal Theaterweekend - Geschiedenis