Both Sides van Mathilde Santing
  • muziek

Mathilde Santing - Biografie

Naam
Mathilde Santing
Geboortedatum
24 oktober 1958
Geboorteplaats
Amstelveen
Awards
BV Popprijs; Edison; Gouden Harp; Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mathilde Santing in De Tamboer

Op 29 maart 2018 was Mathilde Santing te zien in De Tamboer met haar voorstelling Both Sides Now.

Both Sides Now

Ze liet het publiek in de palm van haar hand luisteren naar het verhaal van een liedje. In Both Sides Now zong ze liedjes van één van de levende legendes van de Amerikaanse popmuziek: Joni Mitchell.

Samen met haar muzikanten nam Mathilde het publiek mee in de wereld van Joni, met liedjes vol gedichten en emoties. A Case of You, Big Yellow Taxi en Both Sides Now. Met de liefde voor muziek, poëzie en kunst als drijfveer, dwingt ze om haar eigen weg te kiezen. Met Both Sides Now bewijst Mathilde Santing waarom ze tot de beste zangeressen van ons land behoort. 

Biografie van Mathilde Santing

Mathilde Santing is een Nederlandse zangeres die in 1981 bekend werd door haar optredens in het televisieprogramma Sonja op maandag. Mathilde begon toen ze elf was met zangles en toen ze op de middelbare school zat speelde ze in verscheidene bandjes. Ook trad ze toen al op in cafés. In 1982 bracht ze haar debuutplaat uit en vier jaar later won ze de BV Popprijs op Nooderslag in Groningen. In haar carrière heeft ze verschillende prijzen gewonnen en ze is zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdienste als zangeres en haar bijdrage aan goede doelen.

In totaal heeft ze twintig albums uitgebracht. In het begin zong ze voornamelijk Engelse nummers, maar later heeft ze ook succesvol enkele Nederlandstalige nummers uitgebracht. Hiernaast was ze ook vaak te horen en te zien op radio en televisie met het Metropole Orkest. Er zijn zelfs twee documentaires gemaakt over Mathilde. In 2016 was ze nog te gast in het programma Ali B op volle toeren.

Tegenwoordig wil Mathilde haar kennis graag doorgeven. Daarom geeft ze in haar studio in Amsterdam les aan zangers en zangeressen van alle leeftijden en niveaus. 

Foto: Mats van Soolingen

 

Anderen bekeken ook

Cor Sanne - Biografie

Dana Winner - Biografie

Harrie Jekkers - Biografie

Gerard van Maasakkers - Biografie