Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Jeangu Macrooy - Biografie

Naam: Jeangu Macrooy
Geboortedatum: 6 november 1993
Geboorteplaats: Paramaribo
Opleiding: ArtEZ Popacademie
Awards: Twentse Pop Secret Prijs, Popprijs Overijssel, nominatie Edison
Genre: muziek
Website: jeangumacrooy.com

Jeangu Macrooy in De Tamboer

Op 15 oktober 2020 zou Jeangu Macrooy in De Tamboer staan met zijn Horizon Theatertour. Helaas kan deze voorstelling vanwege het Corona-virus geen doorgang vinden.

 

Eurovisie Songfestival

In mei 2020 zou Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2020. Helaas gooide het Corona-virus roet in het eten, maar desondanks zal Jeangu Nederland alsnog vertegenwoordigen in 2021.

"JA, HET IS WAAR! Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020! Het is een droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar jullie trots op kunnen zijn. Let’s go!” - Jeangu Macrooy

Biografie van Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy werd geboren in 1993 op Paramaribo. Al van jongs af aan wilde hij de muziek in. Samen met zijn tweelingbroer Xillan vormde hij in 2011 de band Between Towers. Rond deze periode startte hij ook zijn studie aan het conservatorium in Paramaribo. Na twee jaar verhuisde hij naar Nederland om verder te gaan studeren aan de ArtEZ Popacademie in Enschede. Waar hij de opleiding songwriter volgde. 

Inmiddels is Jeangu afgestudeerd en boekte hij meerdere successen. Zo speelde hij op 29 maart 2018 de rol van Judas in The Passion 2018. Daarnaast werd in datzelfde jaar zijn debuutalbum High On You genomineerd voor een Edison Pop Beste Album. Zijn tweede album, genaamd Horizon, werd gepresenteerd in een uitverkocht Paradiso en werd ook lovend ontvangen. Verder is hij een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door en op verschillende festivals zoals Lowlands, North Sea Jazz en Noorderslag. En nu gaat hij de theaters in!

Foto: Annemarie Kok

Gerelateerde artiesten


Deel via