Cabaretier Fabian Franciscus zet zich in om met meer openheid en positiviteit over autisme te praten. Zijn voorstelling Kleine Wereld is een pleidooi voor no-nonsense zelfacceptatie en openheid, gebaseerd op zijn eigen ervaringen met autisme.
  • cabaret

Fabian Franciscus - Biografie

Naam
Fabian Franciscus
Geboorteplaats
Heerhugowaard

Binnenkort in De Tamboer

vr 22 november 2024 20:00
Bestel

Fabian Franciscus in De Tamboer

Op zondag 9 april 2023 stond Fabian in De Tamboer met zijn voorstelling Lekker Gezellig. 

Lekker Gezellig

Na twee zeer goed ontvangen shows is het tijd voor Fabians derde theatervoorstelling. Met zijn kenmerkende sympathieke, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Dat trotseren gaat niet altijd met veel succes overigens. Maar juist dat maakt het leven natuurlijk zo heerlijk onvoorspelbaar en leuk.

Toch? Nou ja, achteraf kun je maar beter om alles lachen, dat is wel zo gezellig. Of zoals Fabian het zou zeggen: "Het leven is maar zwaar en voor je het weet valt er een piano uit de lucht en ga je dood. Je zou er bijna depressief van gaan worden. En dat deed ik dan ook, als enige wel echt met groot succes. In plaats van bang werd ik nog banger en zelfs bangst. En dat op zich vond ik dan ook weer eng. Dus dan maar accepteren dat het er niet beter op gaat worden en dat ik waarschijnlijk toch wel op de meest verschrikkelijke manier ooit dood zal gaan. En dat dan waarschijnlijk óók nog eens blijkt dat ik op de een of andere manier dodelijk allergisch ben voor doodgaan. Zul je net zien. Kortom, een avondje keihard lachen dus, lekker gezellig!"

Biografie van Fabian Franciscus 

Fabian Franciscus is cabaretier en autistisch, beide doet hij zelfstandig. Hij groeide op met een in Indonesië geboren, flamboyante vader en een nuchtere Beemster boerin als moeder. Hij studeerde tegelijkertijd twee verschillende studies aan de universiteit en debuteerde vorig jaar in het theater met zijn eerste voorstelling Vlafeest. Hij ging meermaals viraal met stukken uit zijn voorstelling en de gehele tour verkocht vrijwel direct uit na de try-out fase. Fabian veroverde de eerste prijs in de fameuze The Comedy Store in Londen en is sinds april 2019 ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Hij zet zich in om met meer openheid en positiviteit over autisme te praten.

Anderen bekeken ook

Mark van de Veerdonk - Biografie

Sanne Wallis de Vries - Biografie

Roué Verveer - Biografie

Brigitte Kaandorp - Biografie