Cabaretier Fabian Franciscus zet zich in om met meer openheid en positiviteit over autisme te praten. Zijn voorstelling Kleine Wereld is een pleidooi voor no-nonsense zelfacceptatie en openheid, gebaseerd op zijn eigen ervaringen met autisme.
  • cabaret

Fabian Franciscus - Biografie

Naam
Fabian Franciscus
Geboorteplaats
Heerhugowaard

Biografie van Fabian Franciscus 

Fabian Franciscus is cabaretier en autistisch, beide doet hij zelfstandig. Hij groeide op met een in Indonesië geboren, flamboyante vader en een nuchtere Beemster boerin als moeder. Hij studeerde tegelijkertijd twee verschillende studies aan de universiteit en debuteerde vorig jaar in het theater met zijn eerste voorstelling Vlafeest. Hij ging meermaals viraal met stukken uit zijn voorstelling en de gehele tour verkocht vrijwel direct uit na de try-out fase. Fabian veroverde de eerste prijs in de fameuze The Comedy Store in Londen en is sinds april 2019 ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Hij zet zich in om met meer openheid en positiviteit over autisme te praten.

Anderen bekeken ook

Paul Haenen brengt vreugde

Paul Haenen - Biografie

Louise Korthals komt met haar nieuwe programma Tussen Ons.

Louise Korthals - Biografie

Hans Dorrestijn neemt je in zijn laatste voorstelling mee in een gezellige mix van grote en kleine rampspoed: de aftakeling, digitale vervreemding en het menselijk teveel. Ook de hond en de paus worden niet gespaard.

Hans Dorrestijn - Biografie

Patrick Nederkoorn - Ik betreur de ophef

Patrick Nederkoorn - Biografie