Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne - Country Festival- 2023 in De Tamboer
The Dashboard Danglers met Jaco van der Steen en Marcel de Groot ontstond vanuit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen. Hits van Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en Linda Ronstadt worden aangevuld met nieuw werk.
Part 11 van Back To The Country - foto Hagemeier Fotografie

Country Festival - Geschiedenis

Opgericht
2023
Edities
2023, 2024
Line up
Ramblin’ Boots, SYA, The History of Country Duets en Pieternel

Country Festival in De Tamboer

De Tamboer belooft met het Country Festival een avondje genieten van heerlijke songs uit de country en americana. En wat is er leuker dan een festival bezoeken vanwege een bekende artiest, maar verrast worden door jou nog onbekende acts? Laat je verrassen door het countrytalent van Nederland en waan je voor even op het Amerikaanse platteland.

Line up 2024

De tweede editie van het Country Festival vond plaats op 16 februari 2024. De line-up werd gevormd door Ramblin’ Boots, SYA, The History of Country Duets en Pieternel.

Ramblin' Boots

Sinds hun oprichting in 2018 heeft deze Europese band de countrymuziekscene veroverd met harmonieuze zang, meesterlijke pedal steel gitaarpartijen en indrukwekkende fiddle-licks. Ramblin' Boots ontving snel erkenning, met twee DCMA awards in het eerste jaar, waaronder Beste Nieuwe Countryband van 2018 en Beste Akoestische Band van 2018. Ook internationaal kreeg de band veel aandacht en tourden de bandleden door landen als België, Duitsland, Denemarken, Polen, Noorwegen, Zweden en Litouwen. Ze bereikten zelfs de Verenigde Staten, met optredens in Myrtle Beach en het legendarische Nashville.

SYA

Deze drie zangeressen hebben een voorliefde voor country en folk. Ze zingen spatzuivere, meerstemmige harmonieën. De dames voorzien de nummers van eigen arrangementen en begeleiden zichzelf op diverse akoestische instrumenten, waaronder gitaar, piano, accordeon, dwarsfluit, basgitaar en mandoline.

The History of Country Duets

Singer-songwriters Edwin Jongedijk en Hilde Vos delen een voorliefde voor authentieke countrymuziek. Edwin is in het Noorden van het land bekend van hits als As Ik De Kaans Zol Kriegen en Riekdom. Hilde Vos is bekend van het duo met Dick Van Altena en de theatertour The Sound of the Blues and Americana van Johan Derksen. Met haar album The Fool Of Love won Hilde een ISSA award (Atlanta, USA) voor ‘Best European Female Singer’.

Edwin & Hilde nemen je mee terug in de tijd van o.a Dolly & Kenny, Johnny & June en George & Tammy; country duetten van tijdloze waarde. De geschiedenis van échte muziek van de jaren 40 tot heden.

Pieternel

De Amsterdamse singer-songwriter Pieternel is een creatieve kracht in de Americana-muziek. Ze vermengt klassieke country met moderne pop- en folkelementen en deelt verhalen met haar kalmerende en krachtige stem. Haar muziek, vergeleken met artiesten als Brandi Carlile, First Aid Kit en Chris Stapleton, weerspiegelt de directe vertelstijl van countrymuziek. Pieternel laat zich inspireren door iconen als Bonnie Raitt, Dolly Parton en Eva Cassidy.

Geschiedenis Country Festival 

The Dashboard Danglers, Back To The Country, Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne en VanWyck vormden in 2023 de line up voor de eerste editie van het Country Festival in De Tamboer.

Dashboard Danglers

Na veertien jaar volle zalen met de Dutch Eagles vond Jaco van der Steen het tijd voor iets nieuws. The Dashboard Danglers werd geboren uit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen. Samen met Marcel de Groot op gitaar en zang, Leon Klaasse op drums en zang, Martin Bakker op bas en zang, Rebecca Bakker op gitaar en zang roept Jaco met zijn band als geen ander het echte countrygevoel op.

Back To The Country

Behoeft Back To The Country eigenlijk nog wel introductie? De band Savannah en singer-songwriter Dick van Altena trekken al jarenlang bomvolle zalen in Hoogeveen. Wegens ziekte kwam de band dit keer helaas zonder Dick. Toch speelde de veelzijdige publieksband opnieuw een heerlijke countryshow tijdens het eerste Country Festival in De Tamboer.

Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne

The Blue Grass Boogiemen stonden al eens in Hoogeveen met Tim Knol, dit keer sloegen ze de handen ineen met Cor Sanne. Ook Cor is geen onbekende, zo presenteerde hij jarenlang Back To The Country en organiseerde countryevenementen met onder meer Johnny Cash, Emmylou Harris, Bill Monroe en Jerry Lee Lewis.

The Blue Grass Boogiemen en Cor speelden hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk voor country en rock-‘n-roll. Met authentieke zang, virtuoze instrumentatie en kleding als in de oude Amerikaanse films. Tijdens het Country Festival speelde de band alle liedjes in een geheel eigen jasje én 100% akoestisch!

VanWyck

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck verrast met haar donkere alternatieve folk en americana, waarmee ze doet denken aan Nathalie Merchanst, Leonard Cohen en Laura Marling. Haar debuut An average woman werd in 2018 meteen met open armen ontvangen door muzikale fijnproevers.

In 2022 verscheen VanWycks vierde album The epic tale of the stranded man. Een bijzondere vertelling over een man die aanspoelt op een eiland. Een vrouw wil hem redden, want hij weet zelf niet meer meer wie hij is. Op het Country Festival in De Tamboer speelde VanWyck intieme, donkere liedjes vol americana en folk.

Anderen bekeken ook

Back to the Country - Biografie

Cor Sanne - Biografie

Daniël Lohues - Biografie

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis