Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne - Country Festival- 2023 in De Tamboer
The Dashboard Danglers met Jaco van der Steen en Marcel de Groot ontstond vanuit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen. Hits van Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en Linda Ronstadt worden aangevuld met nieuw werk.
Part 11 van Back To The Country - foto Hagemeier Fotografie

Country Festival - Geschiedenis

Opgericht
2023
Edities
2023
Line up
The Dashboard Danglers, Back To The Country, Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne, VanWyck

Country Festival in De Tamboer

De Tamboer belooft met het Country Festival een avondje genieten van heerlijke songs uit de country en americana. En wat is er leuker dan een festival bezoeken vanwege een bekende artiest, maar verrast worden door jou nog onbekende acts? Laat je verrassen door het countrytalent van Nederland en waan je voor even op het Amerikaanse platteland.

Line up 2024

De tweede editie van het Country Festival vindt plaats op 16 februari 2024. De line up volgt. 

Geschiedenis Country Festival 

The Dashboard Danglers, Back To The Country, Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne en VanWyck vormden in 2023 de line up voor de eerste editie van het Country Festival in De Tamboer.

Dashboard Danglers

Na veertien jaar volle zalen met de Dutch Eagles vond Jaco van der Steen het tijd voor iets nieuws. The Dashboard Danglers werd geboren uit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen. Samen met Marcel de Groot op gitaar en zang, Leon Klaasse op drums en zang, Martin Bakker op bas en zang, Rebecca Bakker op gitaar en zang roept Jaco met zijn band als geen ander het echte countrygevoel op.

Back To The Country

Behoeft Back To The Country eigenlijk nog wel introductie? De band Savannah en singer-songwriter Dick van Altena trekken al jarenlang bomvolle zalen in Hoogeveen. Wegens ziekte kwam de band dit keer helaas zonder Dick. Toch speelde de veelzijdige publieksband opnieuw een heerlijke countryshow tijdens het eerste Country Festival in De Tamboer.

Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne

The Blue Grass Boogiemen stonden al eens in Hoogeveen met Tim Knol, dit keer sloegen ze de handen ineen met Cor Sanne. Ook Cor is geen onbekende, zo presenteerde hij jarenlang Back To The Country en organiseerde countryevenementen met onder meer Johnny Cash, Emmylou Harris, Bill Monroe en Jerry Lee Lewis.

The Blue Grass Boogiemen en Cor speelden hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk voor country en rock-‘n-roll. Met authentieke zang, virtuoze instrumentatie en kleding als in de oude Amerikaanse films. Tijdens het Country Festival speelde de band alle liedjes in een geheel eigen jasje én 100% akoestisch!

VanWyck

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck verrast met haar donkere alternatieve folk en americana, waarmee ze doet denken aan Nathalie Merchanst, Leonard Cohen en Laura Marling. Haar debuut An average woman werd in 2018 meteen met open armen ontvangen door muzikale fijnproevers.

In 2022 verscheen VanWycks vierde album The epic tale of the stranded man. Een bijzondere vertelling over een man die aanspoelt op een eiland. Een vrouw wil hem redden, want hij weet zelf niet meer meer wie hij is. Op het Country Festival in De Tamboer speelde VanWyck intieme, donkere liedjes vol americana en folk.

Anderen bekeken ook

Daniël Lohues - Biografie

Ilse DeLange - Biografie

Cor Sanne - Biografie

Her Majesty - Biografie