't Aol' Volk - Biografie
- Naam
- 't Aol' Volk
- Opgericht
- 1948
- Geboorteplaats
- Emmen
- Website
- aolvolk-emmen.nl
't Aol Volk in De Tamboer
't Aol Volk staat geregeld in Theater De Tamboer. Zo waren zij onder andere te zien met de voorstellingen: Een lot oet de loterij, Die lieve oom Ferdinand en stonden zij op 17 januari 2020 in De Tamboer met de voorstelling Neimoodse Scharrelderij.
Neimoodse Scharrelderij
De voorstelling Neimoodse Scharrelderij ging over Joop Slagter. Hij is al jarenlang weduwnaar. Zijn werkloze zoon Rinus woont nog altijd thuis en ze hebben het niet breed samen. Er is maar geen zicht op een baan en daarom besluit Rinus voor zichzelf te beginnen. Hij start een datingbureau! De eerste klanten worden snel gevonden in de persoon van huishoudster Dirkie en vrijgezelle buurman Harm. Maar ook tante Gees ziet grote kansen om haar ongetrouwde kinderen Mansie en Jansie aan een partner te helpen. Maar als Dirkie noodgedwongen haar werk moet opzeggen, Harm er de brui aan lijkt te moeten geven en tante Gees de druk bij Rinus opvoert, dreigt alles uit de hand te lopen. Zeker wanneer er ook nog een deurwaarder over de vloer komt om achterstallige huur te innen…
Een lot oet de loterij
Op 2 en 3 februari 2018 speelde 't Aol' Volk in De Tamboer de voorstelling Een lot oet de loterij. Het verhaal ging over Arend en Grier Brouwer. Zij runnen samen met hun ongetrouwde, niet zo pientere, thuiswonende zoon Fritsie een boerenbedrijf. Het leven van de familie verandert ingrijpend wanneer de postbode op een dag een aangetekende brief langsbrengt. Ze hebben een dikke loterij gewonnen en zijn ineens rijk! Dit grote nieuws willen ze natuurlijk niet aan de grote klok hangen, maar dat valt niet altijd mee. Als even later een hoogzwangere vrouw op de deel staat die zegt dat ze zwanger van Fritsie is, zijn de rapen helemaal gaar! Iedereen bemoeit zich ermee, een praatgrage buurvrouw, en andere dorpelingen.
Over 't Aol Volk
Drentse vereniging ’t Aol Volk is opgericht in Emmen in 1948, om de Drentse cultuur en folkore te bewaren. De vereniging doet dit onder meer door het uitvoeren van folklore dansoptredens , toneelvoorstellingen en voordrachtwedstrijden in het Drentse dialect. De vereniging bestaat uit volwassenen, maar er is ook een kinderdansgroep. Het tonen van oude Drentse klederdracht gebeurt bij evenementen zoals het opvoeren van een boerenbruiloft anno 1860.