Het gebouw van Theater De Tamboer, gefotografeerd van buiten in de avond.

Over De Tamboer

Theater De Tamboer in Hoogeveen bestaat al meer dan vijftig jaar en is geopend in 1967. Per 1 januari 2018 is De Tamboer samen met poppodium Het Podium gefuseerd tot de Stichting Cultuurhuis Hoogeveen. Het theater en poppodium bevinden zich nog ieder op hun eigen fysieke locatie, maar fungeren achter de schermen als één organisatie. Draag je het theater een warm hart toe? Word dan Vriend van De Tamboer.

Missie

Het Cultuurhuis bestaat voor en door alle Hoogeveners. Met het poppodium, een stadstheater met toegankelijke voorstellingen, educatie activiteiten en een hechte samenwerking met culturele partners als de Bibliotheek/Verhalenwerf en Scala Centrum voor de Kunsten, wil Het Cultuurhuis een plek zijn waar Hoogeveners elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten en cultuur kunnen consumeren en creëren.

Verbinding is daarbij het sleutelwoord. Onze programmering weerspiegelt de identiteit van het Cultuurhuis, het Cultuurhuis weerspiegelt op haar beurt de identiteit van de bezoeker. De Tamboer profileert zich als dé plek voor muziektheater in de regio en legt de nadruk op familieprogrammering en kindertheater. Ook bieden we specifieke parels in de vorm van bijzondere toneelstukken, dansvoorstellingen en cirque nouveau shows. Tot slot is De Tamboer het huis voor lokale en regionale (amateur)producties en concerten, via onze stadsprogrammering. Daarom spreken we over voor én door Hoogeveen.

Samen met de hernieuwde officiële status Kernpodium-C voor Het Podium, claimen we de plaats die Het Cultuurhuis verdient: het middelpunt van popcultuur in Drenthe!

ANBI

Stichting Cultuurhuis Hoogeveen is een tot het Algemeen Nut Behorende Instelling (ANBI). Dit betekent dat Het Cultuurhuis geen winstoogmerk heeft en alle werkzaamheden voor 90% of meer een algemeen belang dienen. Bekijk de ANBI-registratie van Cultuurhuis Hoogeveen hier.

Regionale samenwerking

Met negen theaters in de Regio Zwolle werken wij intensief samen op het gebied van programmering, marketing, techniek en bedrijfsvoering. Lees hier meer over de regionale samenwerking van Theaters Regio Zwolle.

Beleidsplan en Uitvoeringsagenda

Download hier het beleidsplan van De Tamboer en Het Podium.

Download hier de culturele uitvoeringsagenda van de gemeente Hoogeveen.

Vacature - medewerker Horeca

Stel je voor: werken in een schitterend theater, omringd door de magie van LIVE. Bij De Tamboer zoeken we gepassioneerde mensen zoals jij!

Ontmoet het team van De Tamboer

De Wijkspotters