De Tamboer

Missie, visie en doelen

Missie

Het Cultuurhuis bestaat voor en door alle Hoogeveners. Met het poppodium, een stadstheater met toegankelijke voorstellingen, educatie activiteiten en een hechte samenwerking met culturele partners als de Bibliotheek/Verhalenwerf en Scala Centrum voor de Kunsten, wil Het Cultuurhuis een plek zijn waar Hoogeveners elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten en cultuur kunnen consumeren en creëren.

Verbinding is daarbij het sleutelwoord. Onze programmering weerspiegelt de identiteit van het Cultuurhuis, het Cultuurhuis weerspiegelt op haar beurt de identiteit van de bezoeker. De Tamboer profileert zich als dé plek voor muziektheater in de regio en legt de nadruk op familieprogrammering en kindertheater. Ook bieden we specifieke parels in de vorm van bijzondere toneelstukken, dansvoorstellingen en cirque nouveau shows. Tot slot is De Tamboer het huis voor lokale en regionale (amateur)producties en concerten, via onze stadsprogrammering. Daarom spreken we over voor én door Hoogeveen.

Samen met de hernieuwde officiële status Kernpodium-C voor Het Podium, claimen we de plaats die Het Cultuurhuis verdient: het middelpunt van popcultuur in Drenthe!

Beleidsplan en uitvoeringsagenda