De Tamboer

Nieuw in De Tamboer!

14 maart 2017

De Tamboer heeft nieuwe voorstellingen geboekt voor het najaar van 2017: Niels Geusebroek, Hans & Grietje de Musical, Muziek op schoot en Montere Weemoed, een Bordje Cultuur in samenwerking met de Bibliotheek/Verhalenwerf. De kaartverkoop voor deze voorstellingen is gestart, klik op de titel voor meer info of om direct kaarten te reserveren.

Gerard van Maasakkers
Zondagmiddag 15 oktober brengt Gerard van Maasakkers om 14.00 uur 40 jaar liedjes. Het is veertig jaar geleden sinds hij zijn eerste liedje schreef: Hee gaode mee. Het bleek de vliegende start voor een bloeiende carrière. Zijn eerste plaat Komt er mer in ging wel 25.000 keer over de toonbank. Vanmiddag maakt Gerard een selectie uit de dertien platen die hij uitbracht. Van ontroering naar uitbundigheid tijdens deze mooie, intieme middag vol liedjes en anekdotes.

Muziek op schoot 1+

De allerkleinste theaterbezoekers kunnen vrijdagmorgen 3 november vanaf de vertrouwde schoot van ouders of verzorgers meedoen aan een gezellige workshop. Zing traditionele en bekende liedjes, dans op muziek en ga lekker los op een instrument. Om 09.30 uur start de workshop voor kinderen van 1 tot 2,5 jaar, om 10.30 uur voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

Niels Geusebroek
Zaterdag 4 november komt Niels Geusebroek om 20.15 uur met zijn nieuwe album, nieuwe look en nieuwe theatertour Wildfire naar Hoogeveen. De Nederlandse singer-songwriter speelt mooie luisterliedjes met thema’s als liefde, vriendschap en emotie: alles wat het vuur aanwakkert. Hij doet dit op intieme wijze, samen met muzikanten Gyo Kretz en Theo Sieben.

Bordje Cultuur – Montere Weemoed
Auteur Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel staan eindelijk samen op het toneel! Ze brachten al eens samen het luisterboek Het toeval dat geluk heet uit. Zondagmiddag 12 november brengen ze een hartverwarmende collage van liedjes en verhalen. Over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie. Montere Weemoed wordt gepresenteerd als een Bordje Cultuur in samenwerking met de Bibliotheek/Verhalenwerf: om 13.00 uur eerst een lekkere lunch, dan genieten van tekst en muziek.

Hans & Grietje de Musical 4+
Zondagmiddag 24 december komt Van Hoorne Entertainment om 14.00 uur met een nieuwe familiemusical (vanaf 4 jaar) naar Hoogeveen. Het eeuwenoude sprookje Hans & Grietje in een nieuw jasje met een suikerzoet decor, kostuums om van te smikkelen en heerlijke meezingliedjes. Kinderen mogen verkleed komen als hun favoriete sprookjesfiguur en na afloop is er een Meet & Greet en Sprookjes Afterparty.

Enge Buren ziet ze vliegen
Op vrijdag 6 april 2018 (!) komt cabaretgroep Enge Buren om 20.15 uur met haar zevende show Vreemde Vogels naar De Tamboer. Ze bestaan vijftig jaar, maar wat ze nou precies doen is lastig te definiëren. Is het muziek, cabaret, theater of absurdistisch entertainment? In deze nieuwe show gaan de mannen op zoek naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, showbizz en het dagelijks leven. Via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten zweven we naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren.