De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Simon & Garfunkel acoustic
Daniel Cane speelde een akoestisch liedje op het Singer-songwriter Festival, tussen het publiek.
Stephanie Struijk op het Singer-songwriter Festival.

Akoestisch

in De Tamboer

Muziek is het meest populaire en bezochte genre in De Tamboer. Omdat De Tamboer steeds meer op basis van de vraag van het publiek programmeert, is het daarom geen verrassing dat een groot deel van het programma-aanbod bestaat uit muziek. Het muziekprogramma bestaat uit een enorm aantal en diverse theaterconcerten, muziektheatervoorstellingen en festivals in de meest uiteenlopende genres. Van blues tot pop, van country tot rock, van singer-songwriter tot Ierse muziek, van wereldmuziek tot tributeshows, het is allemaal te zien in De Tamboer.

Akoestisch

Regelmatig kun je in de theatershows ook genieten van mooie akoestische optredens. Het theater is bij uitstek geschikt om zonder versterking te spelen, vanwege de goede akoestiek. Akoestische sessies zijn vaak heel intiem en sfeervol. 

Singer-songwriter Festival

De optredens op het jaarlijkse Singer-songwriter Festival zijn vaak semi-akoestisch, waarbij er wel gedeeltelijk wordt versterkt, maar de singer-songwriter meestal zonder band komt. Geniet van een heerlijke avond vol luisterliedjes en talent van Nederlandse bodem. Hier ontdek je de vele singer-songwriters die ons land telt! Het festival vindt afwisselend in de Forumfoyer en de Passagezaal plaats.

Simon & Garfunkel Acoustic

Jop Wijlacker en Dennis Kolen haalden op 14 februari 2019 in De Tamboer hun jeugdherinneringen op met akoestische uitvoeringen van de mooiste Simon & Garfunkel songs. Van het ingetogen Sound of Silence, Scarborough Fair en Homeward Bound tot het gezellig meezingen met Mrs Robinson, The Boxer en Cecilia. De liedjes werden aangevuld met sfeervolle beelden, spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Met harmonieuze stemmen, sfeervolle melodieën en diepgaande teksten ontstond er een intieme sfeer. Jop en Dennis ontdekten elkaars voorliefde voor Simon & Garfunkel tijdens een spontaan akoestisch optreden, backstage ergens in Duitsland. Het applaus smaakte naar meer, de mannen brengen nu in heel Europa publiek dichterbij Simon & Garfunkel dan we ooit durfden dromen.

Irish Festival: Secret Sessions

Op het Irish Festival 2019 organiseerde De Tamboer voor het eerst Secret Sessions: kleine, intieme optredens voor maximaal 25 personen. Het publiek wist van tevoren niet bij welke artiest ze terecht kwamen. Onder andere Dubh Linn, Susan O'Neill en Sharon Shannon speelden korte, akoestische sessies van zo'n 15 minuten. Een succesvol concept, met veel ruimte voor improvisatie en interactie met het publiek.