De première van Roodkapje de Musical in een uitverkochte Tamboerzaal
Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer
Bluesfestival 2019 in de Passagezaal
Bij festivals creëren we in de Tamboerzaal een grote vlakke vloer met ruimte voor zo'n 1000 staanplaatsen en daarnaast de reguliere zitplaatsen.

Dagje uit in Hoogeveen

Cultuur snuiven in De Tamboer

Bekijk direct ons programma

Dagje uit

Op zoek naar een leuk dagje of avondje uit? Even cultuur snuiven? Met of zonder kinderen? Theater De Tamboer is het middelpunt van uitgaan in de breedste zin van het woord en voor het meest brede publiek. Jaarlijks ontvangen we tienduizenden bezoekers en genieters – jong en oud - voor theatervoorstellingen, festivals en concerten. Leer, inspireer, deel, ontdek, ontplooi en ontspan. Bij De Tamboer sta je altijd weer anders buiten dan hoe je binnen komt, De Tamboer kleurt je!

Cultuur

In De Tamboer vind je alles wat maar met cultuur te maken heeft. We bieden ruimte aan grote en kleine theaterproducties. Zowel nationaal, regionaal als lokaal. Met ons diverse culturele aanbod is er voor ieder wat wils te vinden. Cabaret, show, concert, toneel, klassieke muziek, musical, kindervoorstelling, je vindt alles in ons theater! Maar we bieden ook ruimte voor speciale beeldende kunstprojecten, zoals het Karel Appel Jaar en het Gaudí mozaïek project.

Kindertheater

In het Tamboer Kindertheater draait het om kijken, beleven en vooral DOEN! Rondom elke voorstelling is er iets extra’s, zoals een Meet & Greet, een leuke workshop of andere doe-activiteit. De perfecte basis voor een dagje uit met jouw kinderen dus. Bekijk hier wat er op het kinderprogramma staat in De Tamboer.

Stadsprogrammering

Onder het motto Van, Voor & Door Hoogeveen biedt onze stadsprogrammering-formule iedereen van beginners tot gevorderden een podium om te verrassen. Dat kunnen verenigingen, gezelschappen of solisten zijn, alles is mogelijk! Jouw moment in de spotlight, terwijl je familie en vrienden vanuit de zaal vol bewondering toekijken. Regelmatig zijn gezelschappen zoals 't Aol Volk, Drenthe Plat, Muziekvereniging Wilhelmina, TopFit Hoogeveen en vele anderen te gast in De Tamboer.