Veldman Vintage Project - Revival Music Festival - 2024 in De Tamboer
  • tribute

Veldman Vintage Project - biografie

Naam
VELDMAN Vintage Project
Leden
Gerrit Veldman, Mathieu van Uden, Tenny Tahamata en Roland Bakker
Opgericht
2021

VELDMAN Vintage Project in De Tamboer

VELDMAN Vintage Project neemt je mee op een betoverende reis terug naar de gloriejaren van de jaren '70. Geleid door de ervaren zanger-gitarist Gerrit Veldman, omarmt de band deze periode met een diepgaande passie voor de muziek van legendarische artiesten. Van de bluesrock van Jimi Hendrix tot de tijdloze hits van The Rolling Stones, en van de psychedelische grooves van Cream tot de rootsy vibes van CCR, elk nummer wordt met vakmanschap en toewijding uitgevoerd.

Maar het gaat verder dan alleen de grote namen; VELDMAN Vintage Project omarmt ook het erfgoed van artiesten zoals Rory Gallagher, Santana en Crosby, Stills, Nash & Young, die het muzikale landschap van die tijd hebben gevormd. Het doel van de band is niet alleen om deze nummers te spelen, maar om ze op een authentieke en indrukwekkende manier te interpreteren, waardoor het publiek een echte nostalgische ervaring krijgt.

Gerrit Veldman, bekend van zijn uitmuntende gitaarspel en soulvolle stem, wordt bijgestaan door een hechte ritmesectie bestaande uit bassist Tenny Tahamata en drummer Mathieu van Uden. Deze samenwerking begon in andere muzikale contexten en groeide uit tot het VELDMAN Vintage Project, waarbij ook toetsenist Roland Bakker zich voegde, bekend van zijn werk met Julian Sas Band. Roland voegt een extra dimensie toe met zijn virtuoze spel op Hammond orgel, piano en keyboards, waardoor het geluid van de band compleet wordt.

Of je nu een fervent liefhebber bent van de jaren '70 muziek of gewoon nieuwsgierig bent naar deze tijdloze klassiekers, VELDMAN Vintage Project belooft een unieke ervaring te bieden. Stap terug in de tijd en laat je meevoeren door de authentieke klanken van een tijdperk dat muziekgeschiedenis heeft geschreven.

Anderen bekeken ook

Def Americans - Biografie

The Fortunate Sons - Biografie

Revival Festival - Geschiedenis