In mei 2017 stond Jochem met zijn show Adem in, adem uit drie avonden op rij in een uitverkochte Tamboer.
  • cabaret

Jochem Myjer - Biografie

Naam
Jochem Myjer
Geboortedatum
22 april 1977
Geboorteplaats
Leiden
Awards
CabaretAward beste cabaretier 2010, André van Duin Comedy Award
Website
jochemmyjer.nl

Jochem Myjer in De Tamboer

Op dinsdag 19 november 2024 en woensdag 20 november 2024 staat Jochem Myjer opnieuw in De Tamboer. Dit keer met zijn succesvolle show Net alsof.

"Lief publiek,

Na ruim vier jaar afwezigheid sta ik te popelen om jullie weer te zien. Eigenlijk is het altijd de bedoeling om in een tekst als deze te vertellen waar de nieuwe show over gaat. Maar de leukste kinderfeestjes waren vroeger altijd de feestjes waar op de uitnodiging stond: ‘Neem je zwembroek mee, maar ik ga niet zeggen wat we gaan doen.’ Toch?

Liefs, Jochem Myjer"

In mei 2017 stond Jochem al met zijn show Adem in, adem uit drie avonden op rij in een uitverkochte Tamboer.

Biografie van Jochem Myjer

Hij weet al van kinds af aan dat hij cabaretier wil worden. Toch kiest Jochem Myjer ervoor om biologie te studeren. Maar wanneer hij als twintigjarige met zijn korte cabaretvoorstelling Geen Gemyjer het Groninger Studenten Cabaret Festival wint, besluit hij zich volledig op cabaret te richten. En met succes! Met zijn eerste avondvullende show Gegabber en daarop volgende shows als Adéhadé, Yeee-Haa! en De Rust Zelve weet hij al snel uit te groeien tot een grote naam. Zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties bezorgen hem een grote schare fans.

Jochem ontvangt in 2014 van zijn grote voorbeeld de allereerste André van Duin Comedy Award. “Jochem krijgt de prijs van mij voor zijn veelzijdigheid als cabaretier. Zijn humor spreekt jong en oud aan, zijn imitaties zijn briljant en zijn absurde humor is buitengewoon origineel. Ik volg hem al jaren en iedere keer weet hij mij weer te verrassen met zijn theateroptredens. Daarnaast en misschien nog belangrijker, hij is ook nog een bijzonder aardig mens en een lieve collega” aldus André van Duin.

Maar Jochem is ook buiten de theaters actief. Zo presenteerde hij diverse radioprogramma’s, is hij één van de vaste leden van het Sinterklaasjournaal en schreef hij zelfs een kinderboek. Hiervoor stuurde hij het script anoniem in naar de uitgeverij. De Gorgels is een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen. Rick de Haas bracht het verhaal tot leven met zijn illustraties.

Foto: Stefan Vanfleteren

Anderen bekeken ook

Koefnoen - Biografie

Tape Face - Biografie

Dolf Jansen - Biografie

André Manuel - Biografie