In mei 2017 stond Jochem met zijn show Adem in, adem uit drie avonden op rij in een uitverkochte Tamboer.
  • cabaret

Jochem Myjer - Biografie

Naam
Jochem Myjer
Geboortedatum
22 april 1977
Geboorteplaats
Leiden
Awards
CabaretAward beste cabaretier 2010, André van Duin Comedy Award
Website
jochemmyjer.nl

Jochem Myjer in De Tamboer

In mei 2017 stond Jochem met zijn show Adem in, adem uit drie avonden op rij in een uitverkochte Tamboer.

Biografie van Jochem Myjer

Hij weet al van kinds af aan dat hij cabaretier wil worden. Toch kiest Jochem Myjer ervoor om biologie te studeren. Maar wanneer hij als twintigjarige met zijn korte cabaretvoorstelling Geen Gemyjer het Groninger Studenten Cabaret Festival wint, besluit hij zich volledig op cabaret te richten. En met succes! Met zijn eerste avondvullende show Gegabber en daarop volgende shows als Adéhadé, Yeee-Haa! en De Rust Zelve weet hij al snel uit te groeien tot een grote naam. Zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties bezorgen hem een grote schare fans.

Jochem ontvangt in 2014 van zijn grote voorbeeld de allereerste André van Duin Comedy Award. “Jochem krijgt de prijs van mij voor zijn veelzijdigheid als cabaretier. Zijn humor spreekt jong en oud aan, zijn imitaties zijn briljant en zijn absurde humor is buitengewoon origineel. Ik volg hem al jaren en iedere keer weet hij mij weer te verrassen met zijn theateroptredens. Daarnaast en misschien nog belangrijker, hij is ook nog een bijzonder aardig mens en een lieve collega” aldus André van Duin.

Maar Jochem is ook buiten de theaters actief. Zo presenteerde hij diverse radioprogramma’s, is hij één van de vaste leden van het Sinterklaasjournaal en schreef hij zelfs een kinderboek. Hiervoor stuurde hij het script anoniem in naar de uitgeverij. De Gorgels is een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen. Rick de Haas bracht het verhaal tot leven met zijn illustraties.

Foto: Stefan Vanfleteren

Anderen bekeken ook

Ali steekt zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij. Nederland is misschien niet ziek, maar heeft wel koorts. Verhitte debatten doen de temperatuur hoog oplopen. Ali laat zijn licht schijnen op talloze onderwerpen, waarbij zijn optimisme het wint van zijn bezorgdheid.

Ali B - Biografie

De Blonde Jongens en Tim stonden in 2018 in De Tamboer met Debjet

De Blonde Jongens en Tim - Biografie

Hans Dorrestijn neemt je in zijn laatste voorstelling mee in een gezellige mix van grote en kleine rampspoed: de aftakeling, digitale vervreemding en het menselijk teveel. Ook de hond en de paus worden niet gespaard.

Hans Dorrestijn - Biografie

Patrick Nederkoorn - Ik betreur de ophef

Patrick Nederkoorn - Biografie