Algemeen

De Tamboer, podium voor passie ontvangt jaarlijks tienduizenden bezoekers en genieters. Voor theatervoorstellingen, festivals en concerten, feesten en partijen, maar ook voor zakelijke evenementen zoals productpresentaties, congressen, workshops en teambuildings. De Tamboer is een omgeving om te ontmoeten, te inspireren, te leren, te delen, te ontdekken, te ontplooien en te ontspannen. In welke hoedanigheid je ook binnen komt, als theaterbezoeker, cursist, artiest of ondernemer, je staat altijd weer anders buiten dan hoe je binnen komt. De Tamboer kleurt je!

In de hoofdrol: de gast. Dat is onze missie.

We zijn een eigentijds en zichzelf steeds opnieuw uitvindend podiumconcept. Met alle ruimte voor grote producties én voor kleinschalige. We zoeken en bieden diversiteit. Zowel nationaal, regionaal als – natuurlijk - lokaal. De Tamboer is een middelpunt van uitgaan in de meest brede zin van het woord en voor het meest brede publiek. Een plek waar mensen terugkomen.

Lees hier de Spiegel voor 2020 voor Stichting Cultuurhuis

Kindertheater

Kijken, beleven en doen, daar draait het om in het Kindertheater. Rond elke kindervoorstelling is er iets extra’s: een meet & greet, een leuke workshop of een doe-activiteit.

Theater Hoogeveen

Onder het motto Van, Voor en Door Hoogeveen biedt onze formule Theater Hoogeveen beginners tot gevorderden maar ook verenigingen, dus aan iedereen in en om Hoogeveen, een podium om te verrassen.

Business Theater

Wij zetten uw business graag in de spotlights! Presenteren is immers ons vak. Ons team van professionals staat klaar om van uw vergadering, training, teambuilding, congres, productpresentatie, beurs, receptie of feest een succes te maken.

ANBI

De Tamboer is een particuliere stichting met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Klik hier voor onze ANBI-registratie. Er zijn zo'n 18 (part-time) medewerkers in vaste dienst en de organisatie wordt geleid door de directeur en de Raad van Commissarissen. Naast de door ons zelf gegenereerde inkomsten uit voorstellingen, verhuur en sponsoring krijgt De Tamboer steun van de Gemeente Hoogeveen door subsidie.

Geschiedenis

In 1960 besloot het gemeentebestuur van Hoogeveen om een cultureel centrum te stichten en op 21 april 1967 opende koningin Juliana De Tamboer. Het gebouw is het eerste meesterwerk van de Amsterdamse architect Onno Greiner, één van de belangrijkste theaterarchitecten van Nederland. Op 23 april 1996 sloeg Youp van 't Hek de eerste paal van de gewenste nieuwbouw. Koning (toen nog prins) Willem Alexander opende op 1 september 1997 officieel de vernieuwde Tamboer.

 


Deel via