Erikah Karst zingt op het Vriendenfestival
Vriendenfestival 2021 met No Name

Het Vriendenfestival

No Name, Erikah Karst en Balance

De Tamboer en De Vrienden vieren feest met een Hoogeveens muziekfestival in de buitenlucht, vol optredens van Hoogeveense artiesten: No Name, Erikah Karst en Balance. Aanleiding voor het feest is het 35-jarig bestaan van de Vereniging Vrienden van De Tamboer én de landelijke opening van het nieuwe culturele seizoen op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. Wie een kaartje koopt, kan tijdens het festival meteen gratis lid worden van De Vrienden tot april 2022. Bestaande leden profiteren van korting op de entreeprijs.

Line-up

Het publiek wordt getrakteerd op een optreden van de legendarische band uit Hollandscheveld: No Name. Officieel zijn ze al jarenlang gestopt, maar frontman en drummer Bertus ten Caat riep de band voor deze gelegenheid met plezier weer bij elkaar.

Dé coverband van Nederland heeft het druk, maar keert graag terug naar De Tamboer: Balance. Jarenlang stonden ze op Koninginnedag overal garant voor groot feest, daarnaast haalden ze regelmatig de voetjes van de vloer tijdens het Oliebollenbal in De Tamboer.

Ook voor de ‘Hoogeveense Ilse DeLange’ Erikah Karst voelt optreden in De Tamboer als thuiskomen. Ooit werd ze omschreven als het 'best bewaarde geheim van Nederland', maar die tijd is voorbij. Erikah groeide op in een muzikaal nest, waar muziek gelijk stond aan ademen. Deze sterke vrouw staat middenin het leven en is klaar voor alles wat het leven biedt, zolang er maar muziek in zit. 

Start cultureel seizoen

Het Vriendenfestival vormt samen met U!TdagenD Hoogeveen op 28 augustus de officiële start van het culturele seizoen. De Tamboer sluit daarmee aan op het landelijke openingsweekend, waarin honderden culturele instellingen een feestelijke aftrap geven. Op vrijdag 27 augustus start De Tamboer ook de kaartverkoop voor de nieuwe theaterprogrammering van september, oktober en november.

Presentatie

Het Vriendenfestival wordt gepresenteerd door de anchorlady van RTV Drenthe: Karin Mulder. De Hoogeveense is niet alleen topsport-presentator, maar ook jurylid in het comité dat jaarlijks de Hoogevener van het Jaar kiest. Het Vriendenfestival wordt geopend door de Hoogeveense cultuurwethouder Janita Tabak, die geen moment aarzelde toen ze gevraagd werd voor deze taak. Fotograaf Roelof Jonker maakt foto’s, die na afloop van het festival gratis te downloaden zijn op vriendenvandetamboer.nl.

Tuin

Het Vriendenfestival vindt plaats in de Beeldentuin van het theater. Bij slecht weer kan er worden uitgeweken naar de Tamboerzaal.

Vereniging Vrienden van De Tamboer

De Vereniging Vrienden van De Tamboer telt rond de 900 leden en is actief op cultureel gebied in Hoogeveen. De financiële steun van De Vrienden maakt voorstellingen mogelijk die anders niet in het theater te zien zouden zijn. Leden profiteren van exclusieve acties en mogen enkele keren per jaar gratis naar een geselecteerde voorstelling. Ook worden lezingen en excursies gehouden. De Vrienden maken ieder jaar U!TdagenD en de Jeugdtheaterdag mogelijk met financiële steun en inzet van vrijwilligers.

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er bij het tuinconcert?

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?