Uitdagend 2021 met Uili Bispo
Uitdagend 2021 met Tukkers connexion Last Minute

U!TdagenD Hoogeveen 2021

Cultureel openingsfestival

za 28 augustus 2021 11:00 uur
Gratis toegang
  • Duur voorstelling +/- 360 min.
  • Vanaf € 0,00 inclusief

Hoera, U!TdagenD Hoogeveen gaat door! We hebben weer een bewogen jaar achter de rug, maar we kunnen ons toch verheugen op de traditionele, feestelijke aftrap van het culturele seizoen met U!TdagenD Hoogeveen. De Tamboer, Het Podium, Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek Hoogeveen/De Verhalenwerf en de Vrienden van De Tamboer slaan opnieuw de handen ineen voor een verrassend programma voor jong en oud.

Ook dit jaar vindt U!TdagenD op vier locaties plaats: in De Tamboer, in de Beeldentuin achter De Tamboer, in en om Scala en in de Bibliotheek/Verhalenwerf. Voor een aantal onderdelen van het programma verzoeken we je om een stoel te reserveren. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in onze gebouwen zijn en kan iedereen te allen tijde 1,5 meter afstand bewaren. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld zonder reservering een kijkje wilt nemen in de Beeldentuin, zorgen wij voor de benodigde maatregelen. Bedankt voor je begrip!

Reserveren

Voor de volgende programma-onderdelen is het noodzakelijk om een kaartje te reserveren: 

Programma

Pretzoekers en cultuursnuivers zullen smullen van verrassende straattheater-acts: Last Minute van Tukkers Connexion, Uili Bispo's virtuoze Tropical Summer Show.

U!TdagenD vormt een feest voor kinderen. In de Beeldentuin van De Tamboer is het genieten van Brigadier Bob van de Corona-sekuuritie, het zeepbellentheater 'De Bellentuin, graffiti spuiten, levende Disneypersonages, Mexicaans slingeren met Fiesta! en chillen met lekkers van de ijscoman in de hangmatten van Jarno di Parno. Poppentheater Koekla speelt de muzikale voorstelling De Drie Biggetjes. Nif, Naf en Noef trekken samen de wijde wereld in, maar de wolf ligt op de loer…

Scala Ontdekdag

Tijdens de Scala Ontdekdag zijn er gratis inlooplessen dans, workshops musical, toneel en beeldende kunst. Ook mogen jonge én oudere bezoekers allerlei muziekinstrumenten uitproberen. Er zijn optredens van Scala muziekleerlingen en musicalgroepen. Kortom: veel creativiteit en gezelligheid.

Muziek en cabaret in De Tamboer

In de Tamboerzaal en Passagezaal zijn afwisselend optredens van Bökkers-zanger en gitarist Erik Neimeijer, Sven Figee, Harm en Roelof en Ernest Beuving. Ernest zingt en zoekt Leonard Cohen, hij brengt een ode aan de charismatische folkzanger. Erik Neijmeijer speelt en deelt zijn liefde voor Amerikaanse songwriters, zoals Bruce Springsteen, Paul Simon, Willie Nelson en Tom Waits. Sven Figee, beter bekend als gezicht van de band Sven Hammond, verwezenlijkt een langgekoesterde droom: hij presenteert een soloprogramma op Hammond-orgel en piano met muziek van Bach, Vivaldi en Satie tot The Beatles, Booker-T en Thelonious Monk. Harm en Roelof geven een voorproefje van hun nieuwe Drentse cabaretprogramma Berichten oet’n aandere wereld.

Leen een Hoogevener in de Bibliotheek

In de Bibliotheek en Verhalenwerf is van alles te beleven tijdens U!TdagenD. Een levend boek lenen? Jazeker! Verrassende verhalen die schuilgaan achter een naam, vooroordeel of gezicht komen tot leven in persoonlijke gesprekken.
Serge Vinkenvleugel spreekt verhalenvertellers over de expositie van de bijzondere blikfabriek van Hoogeveen. Jeroen Bottema van Chess Dreams daagt bezoekers uit voor een potje schaak. Er zijn voorproefjes van het lezingenprogramma en bezoekers kunnen op de koffie bij het verleden. Nieuwsgierige kinderen mogen met proefjes aan de slag in de Ontdekhoek.

Muziekavond in de Beeldentuin

U!TdagenD gaat zaterdagavond nog gezellig door met een Muziekavond in de Beeldentuin. The Bluebettes nemen het publiek mee naar de turbulente jaren ’60 met heerlijke songs. Talentvolle instrumentalisten van Scala brengen klassieke muziek. Singer-songwriters zorgen voor een intiem sfeertje en Scala’s zangers van de Musical Entertainment Groep juist voor showtime! De Scala Jazz Band met zangeres Linda Molenkamp sluit af met swingende klassiekers.

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er in De Tamboer?