Open Dag  NTW 2023

Open Dag 2023

Van 13.00-17.00 uur van alles te beleven. De toegang is gratis

Open Dag zaterdag 28 januari 13.00 – 17.00 uur 
Tijdens het Nationaal Theaterweekend 

We zetten onze deuren wagenwijd open voor een gezellige middag vol activiteiten. Voor alle leeftijden. 

Maak kennis met kunst tijdens de Interactieve Kunstexpositie met als thema ‘Van Gogh’, inclusief enkele live performances

Er valt voor kinderen de hele middag van alles te beleven. Lekker kleuren, luisteren naar verhalen in de voorleeshoek (in samenwerking met de Bibliotheek), je laten schminken, spelen met de zandtafel, je kinderheld Kikker en misschien zelfs de cast van jeugdmusical Robin Hood ontmoeten.

Workshop jongleren

Het theatergenre Cirque Nouveau is dit theaterseizoen nieuw in De Tamboer. Tijdens de Open Dag op zaterdagmiddag 28 januari kun je hier op een ludieke manier mee kennismaken. Drie muzikale jongleer demonstraties van Sounds Like Juggling. Een mix van jongleren en muziek. Bedoeld voor kinderen maar iedereen is welkom om te kijken en mee te doen. Deze workshops vinden plaats in de Parkfoyer om 13.45 uur, 14.45 uur en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Postermarkt

Wie altijd al een poster van zijn favoriete artiest aan de wand wil ophangen, kan terecht op de postermarkt. Op is op. 

Ga mee backstage tijdens de rondleidingen.

De toegang is gratis. 

Reserveer hier voor de rondleiding van 13.30 uur (vol)

Reserveer hier voor de rondleiding van 14.30 uur (vol)

Reserveer hier voor de rondleiding van 15.30 uur (vol)


Interactieve kunstexpositie

In 2023 is het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh drie maanden doorbracht in Drenthe. 2023 is dan ook uitgeroepen tot Van Gogh jaar. Al vanaf 12 december 2022 wordt in De Tamboer een expositie ingericht die gewijd is aan deze Hollandse Meester. Met werk van 25 professioneel werkende kunstenaars uit de hele regio.

Tijdens de Open Dag op zaterdag 28 januari kun je niet alleen de kunstwerken bewonderen, maar in de foyer ook ronddwalen tussen de stands die de kunstenaars hebben ingericht. Ze staan je graag te woord en je ziet ze aan het werk op het kruispunt van beeldende- en musische kunst.

Live performances van Danielle Davidson en Linda Westera 

Kom ook naar de live performances: Blauw van Linda Westera en Dwaal van Daniëlle Davindson. Toegang is gratis.

13.30 en 14.30 uur: Linda Westera zingt en vertelt in Blauw over haar leven als beeldend kunstenaar en muzikant. Haar twee werelden zijn vervlochten. Begeleid door vier muzikanten, ontrafelt ze op speelse wijze het grillige scheppingsproces van een beeldend kunstenaar/muzikant. Een inspirerende ode aan het spel. 

15.30 en 16.30 uur: Beeldend kunstenaar Daniëlle Davidson en accordeonist Hans van der Maas brengen fysieke verf, klanken en moderne technieken samen in Dwaal. Elke performance is uniek. Een samenspel van ritme, beeld en geluid, rondom onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft. Welke routes neem je in het leven? Neem je afstand of zoom je in? Iedere voorstelling is een nieuw gesprek. 

Nationaal Theaterweekend

De Open Dag is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend. In dit weekend (vrijdag 27 t/m zondag 29 januari 2023) bezoek je al een voorstelling voor maar €10,-. Op zaterdagavond is er een extra ingelaste Previewavond met live-acts. 

Bekijk het volledige programma hier.