Nationaal Theaterweekend 2023

Nationaal Theaterweekend

Voor maar € 10,- naar het theater!

Nationaal Theaterweekend 2023

Het Nationaal Theaterweekend is op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari 2023. Tijdens dit weekend bezoek je al een voorstelling voor maar €10,- . Ook zijn er allerlei extra, gratis activiteiten.

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste en nieuwe bezoekers. De Nederlandse theaters laten zien hoe mooi theater is. En ook in De Tamboer is er een weekend lang een heerlijk programma. 

Met vier voorstellingen voor slechts € 10,-, een gratis Open Dag met een Interactieve Kunstexpositie, optredens, kinderactiviteiten en rondleidingen waarbij je een kijkje backstage kunt nemen. Op de zaterdagavond presenteren wij tijdens de gezellige Previewavond het programma dat nog op je te wachten staat tot aan de zomer 2023.

We hebben zin om je te zien. Kom dus ook en beleef de magie van live tijdens het Nationaal Theaterweekend in De Tamboer! 
 

Programma


Vrijdag 27 januari 20.00 uur - muziek
Paul de Leeuw – 60? We zien wel…

Deze 60 jaar jonge god met artrose blikt terug op zijn leven. Paul de Leeuw zingt oude liedjes. Na vele jaren hebben sommige daarvan misschien wel een hele andere betekenis dan voorheen. En je hoort liedjes die hij nog nooit eerder in het theater zong. Een heerlijk liedjesprogramma vol snelle improvisaties, plat vermaak en oprechte ontroering. Paul op zijn best.


Vrijdag 27 januari 20.15 uur - Drents Cabaret
Harm en Roelof - As de haan krèeit op de mesbult….

Het zijn roerige tijden op het platteland. De stikstofcrisis brengt veel zorgen en polarisatie teweeg. Hoe gaan we daar mee om? Valt er nog wel wat te lachen? Jazeker. Harm en Roelof maken er een avondje lachen en genieten van onze mooie streektaal.


Zaterdag 28 januari 13.00 – 17.00 uur 
Open Dag 

We zetten onze deuren wagenwijd open voor een gezellige middag vol activiteiten. Voor alle leeftijden. Maak kennis met kunst tijdens de Interactieve Kunstexpositie met als thema ‘Van Gogh’, inclusief enkele live performances, of ga mee backstage tijdens de rondleidingen. In de foyer is de hele middag van alles te beleven. Kinderen kunnen lekker kleuren, luisteren naar verhalen, zich laten schminken, spelen met de zandtafel of hun kinderheld Kikker en misschien zelfs de cast van jeugdmusical Robin Hood ontmoeten. Wie altijd al een poster van zijn favoriete artiest aan de wand wil ophangen, kan terecht op de postermarkt. Op is op. 

De toegang is gratis. 

Reserveer hier voor de rondleiding van 13.30 uur (vol)

Reserveer hier voor de rondleiding van 14.30 uur (vol)

Reserveer hier voor de rondleiding van 15.30 uur (vol)


Interactieve kunstexpositie

In 2023 is het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh drie maanden doorbracht in Drenthe. 2023 is dan ook uitgeroepen tot Van Gogh jaar. Al vanaf 12 december 2022 wordt in De Tamboer een expositie ingericht die gewijd is aan deze Hollandse Meester. Met werk van 25 professioneel werkende kunstenaars uit de hele regio. Tijdens de Open Dag op zaterdag 28 januari kun je niet alleen de kunstwerken bewonderen, maar in de foyer ook ronddwalen tussen de stands die de kunstenaars hebben ingericht. Ze staan je graag te woord en je ziet ze aan het werk op het kruispunt van beeldende- en musische kunst.

Live performances van Danielle Davidson en Linda Westera 

Kom ook naar de live performances: Blauw van Linda Westera en Dwaal van Daniëlle Davindson. Toegang is gratis.

13.30 en 14.30 uur: Linda Westera zingt en vertelt in Blauw over haar leven als beeldend kunstenaar en muzikant. Haar twee werelden zijn vervlochten. Begeleid door vier muzikanten, ontrafelt ze op speelse wijze het grillige scheppingsproces van een beeldend kunstenaar/muzikant. Een inspirerende ode aan het spel. 

15.30 en 16.30 uur: Beeldend kunstenaar Daniëlle Davidson en accordeonist Hans van der Maas brengen fysieke verf, klanken en moderne technieken samen in Dwaal. Elke performance is uniek. Een samenspel van ritme, beeld en geluid, rondom onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft. Welke routes neem je in het leven? Neem je afstand of zoom je in? Iedere voorstelling is een nieuw gesprek. 


Zaterdag 28 januari 19.30 uur  - kids/familie
Robin Hood de musical (8+) 
Het Nationaal Jeugd Musical Theater

Deze familiemusical over de legendarische volksheld Robin Hood steelt je hart. Van de makers van Alice in wonderland, Kruistocht in Spijkerbroek, Peter Pan en Koning van Katoren.


Zaterdag 28 januari 20.00 uur 
Previewavond

Nieuwsgierig naar de tweede helft van het theaterseizoen? Er staan prachtige voorstellingen op het Tamboerprogramma in het voorjaar tot aan de zomer. Tijdens de previewavond krijg je een veelzijdig voorproefje voorgeschoteld. Cabaretier Pieter Jouke presenteert dit culturele menu vol optredens van artiesten die binnenkort nog eens naar Hoogeveen afreizen voor een avondvullende show. Een feestelijke avond met leuke verrassingen. En dat voor slechts € 5,-! inclusief drankje. Koop snel je kaartje.  

Zondag 29 januari 2023
Peuterfestijn 2+
Met Peppa Pig en Woezel & Pip, Fien & Teun en sprookjesfiguren

Ontmoet je grote, vriendelijke kinderhelden tijdens dit gezellige Peuterfestijn! Want van oog in oog staan met je favoriete tv-held, droomt toch ieder kind? Tijdens deze unieke theaterbelevenis voor peuters en hun (groot)ouders worden dromen werkelijkheid. 

Als peuter zet jij je eerste stapjes in het theater op deze vrolijke middag vol minishows en meet & greets. Kom gezellig zingen en dansen tijdens de minishows van Peppa Pig en Woezel & Pip. Ook Fien & Teun en diverse sprookjesfiguren komen langs! Een heerlijke belevenis voor jong… en stiekem ook gewoon voor oud.

Ontdek De Tamboer tijdens het Nationaal Theaterweekend in De Tamboer. Een unieke belevenis voor iedereen.