Nationaal Theaterweekend

Voor maar € 10,- naar het theater!

Dit jaar vond alweer de vijfde editie plaats van het Nationaal Theaterweekend en het was wederom een groot succes. Op 24, 25 en 26 januari 2020werd er genoten van vier bijzondere en mooie voorstellingen en van de  extra activiteiten! Tijdens het jaarlijks terugkerende Nationeaal Theaterweekend in januari gooien theaters door heel Nederland hun deuren open en bieden een gevarieerd programma voor een heel aantrekkelijke prijs. In De Tamboer bezoek je tijdens dit weekend voorstelling voor maar € 10,-. 

Nationaal Theaterweekend 2020

Ook dit jaar was het Nationaal Theaterweekend weer een groot succes! Tijdens deze vijfde editie op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 stonden er vier mooie en leuke voorstellingen op het programma, werden er allerlei leuke extra activiteiten georganiseerd en was er natuurlijk de jaarlijkse Open Dag.

Mijn man begrijpt me niet

Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess schitterden in een hilarische vrouwenkomedie vol herkenbare situaties, zwarte humor, ontroering en vriendschap. De drie vrouwen hadden zich ingeschreven voorr een cursus Help, mijn man begrijpt me niet, want ze liepen met nogal wat vragen rond. Wat volgde was de identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet te overzien waren.  
Na afloop van deze heerlijke komedie konden de voetjes van de vloer tijdens de afterparty met brassband Agogo. 

Koning van Katoren (8+)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater bracht de avontuurlijke familiemusical Koning van Katoren! Het land Katoren had al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed, werd het land bestuurd door zes zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Maar toen verscheen de jonge Stach. Hij wilde graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzonnen dat hij zich moet bewijzen met een aantal onmogelijke opdrachten. Stach heeft alles op alles gezet om Koning van Katoren te worden en het land weer gelukkig te maken.
Voorafgaand aan de voorstelling kon er lekker gesmuld worden bij de Pannenkoekenparty!

Een Halfje Purper

Purper-voorman en theatermaker Frans Mulder heeft voor bijna de hele Nederlandse theaterwereld teksten geschreven. Maar waar was al dat materiaal gebleven, vroeg Diederick Ensink zich af. Een groot deel bleek op Frans zijn zolder te liggen. Diederick vond een schat aan beeldschone en geestige liedjes en conferences, die Frans onder anderen voor Simone Kleinsma, Karin Bloemen en Adèle Bloemendaal schreef. Ingrediënten in overvloed voor een avond topamusement. Maar eerst moet Frans nog even met zijn hond overleggen.
Na afloop werd er in het Café heerlijk geluisterd naar het optreden van Maurice Mulderij. 

Woezel & Pip (2+)

In deze gezellige familieshow gingen de vrolijke hondjes op een nieuw avontuur! Woezel & Pip waren wel eens benieuwd hoe het is om groot te zijn en ze glipten stiekem de nieuwe tijdmachine van de Wijze Varen binnen. Samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie gingen ze op avontuur. De pret was na de voorstelling nog niet voorbij, want bij de Meet & Greet kon er geknuffeld worden met de levensgrote pluchen Woezel en Pip. 

Open Dag

Tijdens de Open Dag werd er een kijkje achter de schermen gegeven van ons theater! Er kon lekker gedanst worden bij de Silent Disco of genoten van livemuziek in het Café. Voor de jonge theaterbezoekers werd er een leuke poppenvoorstelling gegeven!

Aftermovie Nationaal Theaterweekend 2020 

Blind Date

Wanneer ons nieuwe theaterseizoen bekend wordt gemaakt, zijn de voorstellingen uit het Theaterweekend nog een geheim. Maar voor de echte avonturiers, bestaat er vanaf oktober al de mogelijkheid tot het kopen van Blind Date kaarten. Wie of wat je achter het rode gordijn treft, is dan dus nog even een verrassing... 


Deel via