De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

la-traviata-2024-in-de-tamboer

La Traviata

Ukraine Chamber Opera i.s.m. Camerata Amsterdam-Kiev o.l.v. Jeroen Weierink

za 16 november 2024 20:00 uur
Bestel
  • € 42,50 inclusief

La Traviata is een tijdloos meesterwerk van Giuseppe Verdi over een verboden liefde en verlies.

Weinig opera’s zijn zo bekend en geliefd als La Traviata, als het ware de Bohemian Rhapsody van het operarepertoire. De muziek van Giuseppe Verdi wordt gecombineerd met het ijzersterke libretto van Francesco Maria Piave. Dit eerlijke, rauwe en aangrijpende verhaal van een onmogelijke liefde tussen Alfredo en de lichtzinnige, aan tbc lijdende Violetta is zo modern en herkenbaar, dat het zich waar dan ook ter wereld in welke tijd dan ook zou kunnen afspelen. En dat maakt het tot een universele blockbuster.

Daarbij is het een intiem verhaal en speelt zich als het ware op een vierkante meter af. Door de eeuwen heen werd de opera in vooral grote operahuizen opgevoerd, maar de meer intieme en eenvoudige versies van de laatste jaren lieten de grootste indruk achter. De Ukraine Chamber Opera maakt dan ook een intieme en kleinere versie, waarbij er geen filter zit tussen de spelers en het publiek: zij zitten er met hun neus bovenop. Ondanks de kleinere setting blijft de vorm authentiek. De opera bevat dan ook alle publiekslievelingen als Libiamo, Sempre libera en Parigi o cara.

Wat deze productie extra bijzonder maakt, is de samenwerking met gepassioneerde zangers uit Oekraïne, voor wie dit verhaal over dwang, verplichting en verlies een extra betekenis heeft. De Ukrainian Chamber Opera bestaat uit topsolisten uit verschillende Oekraïense Operahuizen, die zich verenigd hebben en hun werk buiten hun thuisland voortzetten. Verschillende solisten zijn reeds te gast geweest in Nederland met de Kharkiv City Opera, de Kharkiv Staats-opera of de Opera van Dnipro.

Het ongelukkige liefdespaar Violetta en Alfredo zal vertolkt worden door Marianna Tsvietinska en Maxime Vorocheck. Deze twee solisten van de opera van Lviv hebben met deze rollen in andere producties grote successen gehad. Marianna wordt tijdens deze tournee afgewisseld met de uit Odessa afkomstige Maria Knihnytska die werkzaam is als soliste aan de San Carlo Opera in Napels. Vader Giorgio Germont wordt gezongen door Olexander Forkushak die kind aan huis is bij vele operahuizen in Europa.

De regie is in handen van Marc Krone, die de afgelopen jaren onder andere met producties met de Kharkiv Opera (Aïda, Parelvissers) zijn sporen verdiend heeft. De muzikale leiding is in handen van Jeroen Weierink. Hij reisde met vele operaproducties (onder andere La Traviata, Tosca, Parelvissers, Aïda en Nabucco) met gezelschappen uit Oekraïne door de Benelux. La Traviata wordt de zoveelste samenwerking tussen beide heren en zal dus garant staan voor een dynamische uitvoering.

In de hoofdrollen: Marianna Tsvietinska/Maria Knihnytska Violetta Valery, Maxime Vorocheck, Alfredo Germont, Olexander Forkushak en Giorgio Germont

Orkest: Camerata Amsterdam-Kiev

Dirigent: Jeroen Weierink

Regie: Marc Krone

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding kom je meer te weten over de achtergrond van deze voorstelling. Toegang is 5,-. Er is beperkt plaats, dus reserveer bij aankoop van je theatertickets meteen een plek voor deze inleiding.

Veelgestelde vragen

Klantenservice

Route en parkeren

Bestel nu een horeca arrangement!

Bestel een kaartje voor de inleiding!