De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Josephine B. - 2025 - Roy Beusker
Josephine Baker - 2025 - Roy Beusker

Josephine B.

Channah Hewitt e.a.

za 22 februari 2025 20:00 uur
Bestel
  • € 47,50 inclusief

Fotografie: Roy Beusker

Een leven in revue 

Een spetterende, humoristische, ontroerende, wervelende musicalrevue over het turbulente leven van Josephine Baker, de eerste zwarte superster. Met prachtige nieuwe en oude songs, waaronder enkele evergreens. Channah Hewitt (bekend van TINA, de Tina Turner Musical en Les Misérables) vertolkt de titelrol met naast haar acht mannen en een live-orkest.

‘Josephine B.’ vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren 20 van de vorige eeuw maakt Josephine haar debuut op Broadway en wordt zo de eerste zwarte ‘superster’.

Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse verzet. Ook gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer, te zijn dan een zangeresje gehuld in veren.

Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar turbulente leven. Met prachtige songs, waaronder enkele evergreens.

Met Yoran de Bont, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Martijn Vogel en Victor Marinus, Matthew De Bruyne, Ryk Helle en Youri Ouwerkerk.

Script: Frank van Laecke
Script & liedteksten: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven (e.a.)
Regie & choreografie: Martin Michel
Muzikaal leider: Steven van Gool
Decor & kostuum: Arno Bremers

Veelgestelde vragen

Klantenservice

Route en parkeren

Bestel nu een horeca arrangement!