De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Bert Louissen - 2024 - Fotograaf Peter Vroom

Ik zou wel eens willen weten

Bert Louissen zingt en speelt Jules de Corte

do 13 juni 2024 20:15 uur
Bestel
  • Duur voorstelling +/- 110 min.
  • € 17,50 inclusief

Foto: Peter Vroom

Bert Louissen zingt en speelt Jules de Corte in De Tamboer

Naar aanleiding van de 100e geboortedag van Jules de Corte op 29 maart 2024, heeft Bert Louissen een aantal liedjes uit het meer dan 3000 tellende repertoire van deze legendarische Nederlandse zanger en pianist geselecteerd.

Bert hoorde op 8-jarige leeftijd voor het eerst de muziek van Jules en werd hem verteld dat hij, net als Bert, ook blind is. En toen Bert wat ouder werd, begon hij de teksten beter te begrijpen en de muziek te waarderen.

Bert is zeer geraakt door de muziek van Jules omdat de teksten tijdloos, beschouwend, kritisch zijn en ook humor bevatten. Jules kan in 3 of 4 coupletten zijn boodschap kernachtig overbrengen, iets wat tegenwoordig nog zelden te horen is, aldus Bert. En Jules doet zijn naam eer aan: de meeste liedjes duren 2 minuten..

In 2011 werd Bert gevraagd om de theatervoorstelling Wij Nederlanders te begeleiden met liedjes van Jules de Corte: dit greep hij met beide handen aan. Hier beleefde hij zóveel plezier aan, dat hij vorig jaar besloot om de 100e geboortedag van Jules te vieren met een eigen voorstelling in Theater Orpheus in Apeldoorn: Ik zou weleens willen weten..

Deze voorstelling was een onverwacht groot succes. En daarom hebben, de in Apeldoorn aanwezige Theo van der Poll en Eric Oosterhof, Bert Louissen gevraagd om ook in Hoogeveen in theater De Tamboer te komen optreden.
Het programma bevat naast bekende liedjes zoals Koning Onbenul en Ik zou weleens willen weten ook persoonlijke keuzes.

Bert hoopt je te zien en persoonlijk te spreken na de voorstelling onder het genot van een drankje in het café van de Tamboer!

Veelgestelde vragen

Klantenservice

Route en parkeren