Kort&Goed - eenaktersfestival - 2023 in De Tamboer

Drents ienakterfestival Kört&Goed

Eenakterfestival Kört&Goed

Dit jaar wordt voor de vierde keer het Drentstalige eenakterfestival ‘Kört&Goed’ door Streektaalorganisatie Huus van de Taol georganiseerd. Tijdens dit festival strijden vijf toneelgroepen om de hoogste eer. Vijf toneelstukken worden er gespeeld van tussen de vijftien en dertig minuten. In de pauze treedt de vrouwen zangroep Dwarzz uitkomstig uit Emmen op. Aan het einde wordt de winnaar van het eenaktersfestival 2023 bekend gemaakt.

Huus van de Taol

Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents stimuleert met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die de niet-gebruikers waarderen. Veel verenigingen in onze provincie spelen stukken in het Drents. Mensen als Herman van der Aa, Jan Veenstra, en onder andere Ben ten Velde leveren hieraan een grote bijdrage. Het Huus van de Taol geeft het spelen van Drentstalig toneel graag een extra setje in de rug.

Drents ienakterfestival “Kört&Goed”

Streektaolorganisatie Huus van de Taol organiseert veur de veerde maol het Drentstaolige ienakterfestival Kört&Goed. Vief tenielgroepen streidt in theater De Tamboer in Hoogeveen um de hoogste eer. Wel wint het ienakterfestival in 2023?

Op zaoterdagaovend 1 april staot de vief ienakters in de Passagezaal van theater De Tamboer in Hoogeveen. Het publiek kreg tenielstukken te zien die tussen de 15 en 30 minuten lang bint. Een deskundige jury zöt de tenielstukken veur het eerst en bepaolt an het ende van de aovend welke club de winnaor is van Kört&Goed 2023. In de pauzes zult de vrouwlu van zanggroep Dwarzz oet Emmen optreden.

Veelgestelde vragen

Klantenservice

Route en parkeren