De Tamboer

Yentl en de Boer lanceren Morph

11 november 2018

Vrijdag 9 november lanceerde het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer (Yentl Schieman en Christine de Boer) hun langverwachte derde album Morph. Het album staat vol nummers uit hun nieuwe theatervoorstelling Magie en liedjes uit hun zomerprogramma Yentl en de Boer in Concert, zoals ‘De slechte raadgever’ en de titeltrack ‘Morph’. In aanloop naar de release bracht het duo bij de start van de pre-order op 19 oktober de single ‘Zitten in de trein’ uit, op 2 november volgde het nummer ‘Meemaken of niet’ mét videoclip. 

Yentl en de Boer

Na het winnen van de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun lied ‘Ik heb een man gekend’ is het hard gegaan met Yentl Schieman en Christine de Boer. Na twee albums, drie succesvolle theatertours én twee zomerconcertreeksen zijn Yentl en de Boer niet meer weg te denken uit het Nederlandse cabaret en kleinkunstcircuit. Hun liedjes zijn grappig, herkenbaar en uiterst muzikaal en worden geroemd om de loepzuivere uitvoering. Een derde album kon niet uitblijven. Christine: ‘We kregen tijdens onze tours enorm veel verzoeken van mensen die onze liedjes graag terug willen luisteren.’ Yentl: ‘En dus hebben we een halfjaar de tijd genomen om in de studio onze liedjes zo optimaal mogelijk op te nemen. We zijn super trots op het resultaat!’

Nick & Simon

Een ander bekend muzikaal duo heeft een bijdrage geleverd aan het album. Nick en Simon, met wie ze eerder het nummer ‘Rome’ opnamen, zijn te horen in het nummer ‘Kaas’, een vierstemmige ode aan dit oer-Hollandse zuivelproduct. Vanaf de lancering op 9 november is Morph beschikbaar op de streaming-platformen Spotify, Deezer en Apple Music en te koop na afloop van de theatervoorstelling Magie.

Magie

Vrijdag 22 februari komen de dames met hun theatervoorstelling Magie naar De Tamboer. 
Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Toen je een baby was en er zo’n knuffel boven je bed hing, waar muziek uit kwam als je aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig trekken de dagen als een monotone massa aan je voorbij. Laatst at iemand een appel met klokkenhuis en al op, daar voelde je wel wat bij. Maar wanneer gebeurt er nog echt iets bijzonder? Zo’n moment dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen. Je schenkt jezelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot je elleboog. Je wilt nu eindelijk wel eens iets meemaken. Iets dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.
En dat is nou precies de volgende stap in de grote Yentl en de Boer saga: nieuwe liedjes, gecombineerd met bizarre verhalen en personages. Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrages aan RTL Late Night, Opium TV of op de radio. Hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie leverden het cabaretduo louter lovende recensies van publiek en pers en de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs op voor het beste theaterlied. Ze betoveren u met een magische, muzikale cabaretavond!