Lobby De Tamboer - Demo-omgeving Meeple Events
Plenaire zaal Tamboer meeple
Hybride congres met publieke netwerkruimte

De Tamboer en Niquell slaan de handen ineen met uniek platform

Online evenementen op fysieke locatie

30 augustus 2021

De Tamboer in Hoogeveen biedt als eerste theater in Nederland in samenwerking met organisatiebureau Niquell een uniek platform aan voor online en hybride evenementen. In de huidige tijd van fysieke afstand bewaren is de behoefte aan het uitwisselen van kennis, delen van ervaringen en elkaar inspireren door ontmoetingen groter dan ooit. Het platform MEEPLE biedt daarvoor de ideale oplossing.

Online evenement in het theater

“Je kunt MEEPLE zien als een online, digitale variant van een fysieke evenementenlocatie, in dit geval Theater De Tamboer. Deelnemers aan evenementen als congressen, seminars, webinars, beursen, personeelsbijeenkomsten of netwerkbijeenkomsten wanen zich in het gebouw van De Tamboer,” legt organisatietalent Monique Huizenga van Niquell uit. Het platform biedt oneindige mogelijkheden, waarbij de wensen van de klant volledig op maat kunnen worden verwerkt.

Hennie Jager van De Tamboer is razend enthousiast over de samenwerking. “We kunnen onze klanten hiermee een prachtige oplossing bieden. Het organiseren van grote bijeenkomsten is met dit platform ontzettend eenvoudig. Wat mensen in deze tijd van online vergaderen vaak missen, is interactie en ontmoeting. Dat maakt MEEPLE juist mogelijk, bijvoorbeeld met live chats, polls, maar ook één op één netwerkmogelijkheden. En dat vindt allemaal plaats in de virtuele Tamboer. Zo krijgen bezoekers toch het gevoel dat ze een bezoek brengen aan ons theater.”

Hybride is de toekomst

Wat de samenwerking tussen De Tamboer en Niquell vooral zo sterk maakt, is de combinatie van online en fysieke aanwezigheid, vindt Jager. “De Tamboer is een groot gebouw met veel ruimtes. We kunnen kleine en grote gezelschappen herbergen. Juist ook wanneer de coronamaatregelen verruimen en we elkaar weer kunnen ontmoeten op een fysieke locatie is het MEEPLE platform zo interessant, omdat het bereik van deelnemers veel groter is. Ik verwacht dat bezoekers in de toekomst heel bewust zullen kiezen voor online deelname aan een congres of bijeenkomst. Dat scheelt zoveel reistijd en geld. Volgens mij worden hybride evenementen de nieuwe norm, waarbij een deel van het publiek fysiek aanwezig is en een ander deel online.”

Monique Huizenga vult aan: “Daar komt bij dat je op een fysieke bijeenkomst altijd keuzes moet maken: welke workshop ga ik volgen en welke spreker laat ik schieten? Een online evenement geeft deelnemers de mogelijkheid om gemiste workshops of sessies alsnog op een later moment te volgen.”

Wie geïnteresseerd is in meer informatie over het platform, kan de demo-omgeving van De Tamboer bekijken, hier verder lezen of direct contact opnemen met Hennie Jager via 0528 - 280 164.