De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

Stephanie Struijk met Liedjes van een ander

11 oktober 2018

Stephanie Struijk komt met een nieuwe EP getiteld ‘Liedjes van een ander’. Vanaf vandaag is het liedje ‘Verlegen’ te beluisteren, een cover van Bram Vermeulen. Op 25 januari verschijnt de gehele EP, tot die tijd komt er elke maand een nieuwe liedje uit.  Stephanie gaat van februari tot en met mei op theatertour door Nederland waarin ze onder andere liedjes van de EP zal spelen. Op zaterdag 2 maart speelt ze op het Singer-songwriter Festival in De Tamboer, klik hier om direct kaarten te bestellen.

In 2016 schreef Stephanie Struijk samen met Daniël Lohues tijdens een roadtrip door Amerika haar eerste Nederlandstalige album getiteld ‘Stephanie Struijk’. Met succes, want haar liedje ‘Nieuwe Maan’ leverde haar bijna een miljoen streams op. En met haar nieuwste EP ‘Daar’ die eerder dit jaar uitkwam deed ze een tour langs Nederlandse theaters en kreeg ze voet aan de grond in België met ondermeer airplay op Radio 2 en optredens op Dranouter Festival, Gentse Feesten en Nekka Nacht.

Stephanie bracht tot nu toe vijf studio-albums uit. Haar Engelstalige debuutalbum ‘Away From Here’, toen nog onder de naam ‘Stevie Ann’ kwam uit toen ze 19 jaar was en werd bekroond met de gouden status voor meer dan 50.000 verkochte albums. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde op festivals als Pinkpop en Concert at SEA.

Het idee voor ‘Liedjes van een ander’ ontstond toen Stephanie op NPO Radio 2 een cover van Rowwen Hèze’s ‘De Peel In Brand’ vertolkte.
"Ik kreeg zoveel leuke reacties op die cover, dat het me een tof idee leek om een EP te maken met Nederlandstalige liedjes die mij geïnspireerd hebben. Het zijn songs die ik al sinds mijn jeugd ken, zoals het liedje van Rowwen Hèze, en liedjes die ik al eens vaker live heb gespeeld, zoals ‘Verlegen’ van Bram Vermeulen en ‘Verliefd’ van Skik. Ik wilde het graag klein opnemen, in een knusse studio met alleen piano of gitaar.", aldus Stephanie Struijk.