De Tamboer

Op scoutreis naar het Chicago Blues Festival

9 november 2017

Zaterdag 18 november organiseert Theater De Tamboer voor de twaalfde keer het Bluesfestival Hoogeveen. Programmeurs Baukje Joosse en Rudie Reinders van De Tamboer bezochten in 2015 het Chicago Blues Festival om nieuwe bluestalenten te scouten voor het festival in Hoogeveen. En dat lukte! Mississippi Blues Diva JJ Thames komt op 18 november naar het Bluesfestival en maakt haar debuut in Nederland.

“Het was een erg inspirerende ervaring om het Bluesfestival in Chicago te bezoeken”, vertelt Baukje. Zij heeft het stokje als festivalprogrammeur inmiddels overgenomen van programmeur Rudie, die het theateraanbod van De Tamboer programmeert. “Het was heel erg leuk om in het land van de blues te zijn en te zien hoe het publiek daar reageert op de muziek. De mensen gingen helemaal los, ze stonden te swingen, zingen en dansten met elkaar. Een bijzondere ervaring.”
Op het festival speelden onder meer Buddy Guy, Zora Young, Clarence Carter, Syl Johnson en Eddy “The Chief” Clearwater en werden er tributes aan Muddy Waters en Willie Dixon gebracht. Maar De Tamboer programmeurs waren op zoek naar de nieuwe grote Bluestoppers van de dag van morgen. En die vonden ze in Jamiah on Fire en Mississippi bluesdiva JJ Thames. Dat resulteerde vorig jaar al in het Nederlandse debuut van Jamiah on Fire. “Jamiah en zijn neven zijn nog zo jong, maar al ontzettend goed. Wat een talent!” En dit jaar laat De Tamboer dan JJ Thames overvliegen naar Nederland voor haar Nederlandse debuut. Baukje is razend enthousiast: “JJ is een echte rasartieste, ze weet het publiek voor zich te winnen met haar geweldige stem en enthousiaste performance. We móesten haar naar Nederland halen. Vorig jaar lukte dat nog niet, maar dit jaar is het dan zover. We kunnen niet wachten om Hoogeveen met haar kennis te laten maken.” Verwacht Mississippi blues tunes en soul ballads in een fantastische performance.
Baukje Joosse is altijd op zoek naar de perfecte mix voor een festival. “Je wilt mooie headliners, maar het publiek ook kennis laten maken met nieuwe, upcoming bands en hen een podium geven. Met deze line up ben ik van mening dat we het publiek een prachtige avond zullen bezorgen!”

Bekijk het complete programma van Bluesfestival Hoogeveen of bestel direct kaarten.

Een opname van JJ Thames op het Chicago Blues Festival, gemaakt door Baukje: