Bluesfestival - Editie XII

JJ Thames, Danny Bryant & meer!

za 18 november 2017 20:00 Hele gebouw muziek festival

Voorverkoop € 22,50 / op de dag zelf € 27,50.

Voor de twaalfde editie van het Bluesfestival laat De Tamboer vanuit Amerika de 30-jarig JJ Thames met haar band overkomen, een Nederlandse primeur! Onze programmeurs zagen haar optreden op het Chicago Blues Festival in de Verenigde Staten en kunnen niet wachten om Hoogeveen met haar kennis te laten maken. Vanuit het Verenigd Koninkrijk komt Danny Bryant met zijn Big Band!

De jonge rasartieste JJ Thames is authentiek, gepassioneerd, eerlijk en onweerstaanbaar! Met een adembenemende stem en opzwepende performance weet ze een indrukwekkende show neer te zetten. De klassiek en jazz geschoolde JJ begon al op 9-jarige leeftijd te zingen en trad in de jaren ’90 op met muzikanten als Bobby Blue Bland, Peggy Scott Adams, Willie Clayton en Denise LaSalle. Doordat ze later ook als achtergrondzangeres van een reaggea-rockband optrad, verzamelde JJ een schare fans van diverse genres als de blues, southern soul blues, ska rockers, rockabilly, swing en folk. JJ gebruikt muziek als therapie en beschrijft veel eigen ervaringen, die ze met haar fantastische, krachtige stem het publiek in slingert.
Verwacht Mississippi blues tunes en soul ballads zoals I’d Rather Go Blind en I Just Wanna Make Love To You. Maar ook I Believe To My Soul, I Know You Love Me Baby en Ball and Chain. JJ zegt vaak dat ze “een vrouw van de jaren ’50 en ’60 gevangen in het lichaam van een jonge vrouw” is. Haar album Tell You What I Know werd ontzettend goed ontvangen en leverde haar 21 weken lang een top 10 notering in Billboard’s Hot Singles Sales Chart op en kwam op #3 binnen in de Billboard’s Blues Chart. In augustus 2016 bracht ze het album Raw Sugar uit.

Danny Bryant komt met zijn Big Band naar De Tamboer! Het 9-mans ensemble bestaat onder meer uit toetsen en een vier-delige blaassectie. In april verschijnt het nieuwe live album BIG: Live in Europe. Danny speelt zijn meest populaire songs en verschillende Bluesklassiekers. En hij komt met dit unieke project dus ook naar Hoogeveen!
De 35-jarige Danny werd in Classic Rock’s The Blues Magazine de “National Blues Treasure” van het Verenigd Koningrijk genoemd. Hij speelde de afgelopen tien jaar al in ruim 2000 clubs en festivals  en wordt in de Blueswereld als het neusje van de zalm gezien. Met zijn trio speelde hij overal het publiek plat. Zijn albums behaalden hoge noteringen in vele landen en ontvingen lovende kritieken van wereldwijde pers. Zijn nummer Live werd opgenomen op The Best Blues Album In The World Ever, met tracks van onder meer Johnny Winter, Gary Moore, Albert Wollins, Walter Trout en ZZ Top.
Met zijn album Temperature Rising uit 2014 nam Danny definitief plaats tussen de Grote Bluesartiesten. Het album belandde op nummer 1 in de Blues Download Chart, voor artiesten als Joe Bonamassa en Buddy Guy. Maar het in 2015 uitgebrachte album Blood Money, werd wereldwijd beschreven als Danny’s definitieve carrièrebepalende release. Op het album staan bijdragen van niemand minder dan Walter Trout en Whitesnake legende Bernie Marsden.  

Speeldata

za 18 november 2017 20:00 Hele gebouw muziek festival


Wachtlijst Bluesfestival 2017

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 23.50

Deel via