Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne - Country Festival- 2023 in De Tamboer
Part 11 van Back To The Country - foto Hagemeier Fotografie
The Dashboard Danglers met Jaco van der Steen en Marcel de Groot ontstond vanuit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen. Hits van Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en Linda Ronstadt worden aangevuld met nieuw werk.

Programmeur Rudie over het gloednieuwe Country Festival

29 januari 2023

Toen De Tamboer haar deuren weer volledig mocht openen na alle coronaperikelen, besloot het theater het gebrek aan muziekfestivals eens flink goed te maken. Zo vonden er maar liefst twee Bluesfestivals plaats in één jaar, waarvoor onder meer bluesgrootheden als Popa Chubby, Ten Years After en Deborah Bonham afreisden naar Hoogeveen. Het Irish Festival trok meer bezoekers dan ooit tevoren. Tijd voor een gloednieuw festival, zo vond programmeur Rudie Reinders.

“Na Irish en Blues was een Country Festival de logische volgende stap. We hebben veel americana- en countryliefhebbers in de regio. Dat zie je bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers bij voorstellingen als Back To The Country, maar ook Daniël Lohues en Ilse DeLange.”

Country Festival: sfeervol en intiem

De eerste editie van het Country Festival krijgt eenzelfde opzet als het Singer-songwriter Festival, dat een dag later plaatsvindt. Dat festival viert haar tienjarig jubileum. De optredens vinden afwisselend in de Passagezaal en Forumfoyer plaats. “Het is een hele sfeervolle setting,” vertelt Rudie. “Je zit als bezoeker heel dicht bij de artiest, de foyer richten we daarvoor als een soort huiskamer in. Dat voelt intiem en gezellig, zowel voor het publiek als de artiesten.”

Het geeft Rudie veel voldoening om festivals in De Tamboer te organiseren. “Het leuke aan een festival programmeren, is dat je op zoek kunt naar de juiste mix tussen publiekstrekkers en opkomende, nog wat onbekendere artiesten. Het is altijd mijn doel om mensen naar het theater te halen vanwege de bekende naam, maar ze minstens zo enthousiast over die voor hen nieuwe artiest de deur uit te zien lopen.”

Tegelijkertijd biedt De Tamboer met de festivals opkomende artiesten een podiumplek en de kans om voor een groot publiek te spelen. “Dit jaar is VanWyck voor veel mensen misschien nog geen bekende naam op het affiche. Ik ben daarom heel nieuwsgierig naar de reacties op haar optreden. Voor volgend jaar hebben we al een opkomende artiest op het oog. Al zou een scoutreis naar Nashville voor nieuwe talenten ook niet verkeerd zijn, haha.”

Persoonlijke countryfavoriet

Rudie luistert zelf ook graag countrymuziek. Hij kijkt het meeste uit naar het optreden van the Dashboard Danglers. “Een nieuwe band rondom Jacco van Dutch Eagles, waarin ook Marcel speelt, zoon van Boudewijn de Groot. De Danglers zouden al veel eerder komen, maar het concert moest steeds verplaatst worden vanwege corona. Nu staan ze dan hopelijk eindelijk op ons podium!”

Wie de eerste editie van het Country Festival niet wil missen, moet er snel bij zijn. Programmeur Rudie verwacht dat het festival binnen afzienbare tijd uitverkoopt. “We zitten al op 90% kaartverkoop van de totale capaciteit, dus het loopt hard!”

Direct kaarten kopen voor het eerste Country Festival?

Wil je direct kaarten kopen voor het eerste Country Festival in De Tamboer? Bestel dan hier meteen tickets