Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne - Country Festival- 2023 in De Tamboer

Country Festival

Dashboard Danglers, Back to the Country e.a.

Welkom bij een gloednieuw festival in De Tamboer!

We beloven een avondje genieten van heerlijke songs uit de country en americana. En wat is er leuker dan een festival bezoeken vanwege een bekende artiest, maar verrast worden door jou nog onbekende acts? Laat je verrassen door het countrytalent van Nederland en waan je voor even op het Amerikaanse platteland.

BEKIJK HIER DE TIMETABLE.

Line up

Dashboard Danglers

Na veertien jaar volle zalen met de Dutch Eagles vond Jaco van der Steen het tijd voor iets nieuws. The Dashboard Danglers werd geboren uit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen. Samen met Marcel de Groot op gitaar en zang, Leon Klaasse op drums en zang, Martin Bakker op bas en zang, Rebecca Bakker op gitaar en zang roept Jaco met zijn band als geen ander het echte countrygevoel op.

Geniet van eigen werk en natuurlijk gouden hits van Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en Linda Ronstadt. De songs worden op eigen wijze, maar met veel respect voor de traditie gespeeld. Met een krachtig eigen geluid voegt de band zich gemakkelijk tussen de bekende wereldhits. Ontdek het zelf op het Country Festival!

Back To The Country

Behoeft Back To The Country eigenlijk nog wel introductie? De band Savannah en singer-songwriter Dick van Altena trekken al jarenlang bomvolle zalen in Hoogeveen. Deze veelzijdige publieksband belooft (dit keer zonder Dick) opnieuw een heerlijke countryshow tijdens het eerste Country Festival in De Tamboer.

Deze enthousiaste groep muzikanten speelt het publiek keer op keer plat met hun aanstekelijke, doorleefde countrymuziek. Niet voor niets mag Savannah zich binnen haar genre de “meest populaire band van de Benelux” noemen.

Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne

The Blue Grass Boogiemen stonden al eens in Hoogeveen met Tim Knol, dit keer slaan ze de handen ineen met Cor Sanne. Ook Cor is geen onbekende, zo presenteerde hij jarenlang Back To The Country en organiseerde countryevenementen met onder meer Johnny Cash, Emmylou Harris, Bill Monroe en Jerry Lee Lewis.

The Blue Grass Boogiemen en Cor beloven hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk voor country en rock-‘n-roll. Met authentieke zang, virtuoze instrumentatie en kleding als in de oude Amerikaanse films. Geniet van songs van Johnny Cash, Hank Williams, John Denver, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson en vele anderen. Tijdens het Country Festival speelt de band alle liedjes in een geheel eigen jasje én 100% akoestisch!

VanWyck

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck verrast met haar donkere alternatieve folk en americana, waarmee ze doet denken aan Nathalie Merchanst, Leonard Cohen en Laura Marling. Haar debuut An average woman werd in 2018 meteen met open armen ontvangen door muzikale fijnproevers.

Dagblad van het Noorden noemde de opvolger Molten Rock in 2019 “de mooiste Nederlandse popplaat van 2019”. Een jaar later gooide VanWyck ook internationaal hoge ogen met haar prachtplaat God is in the detour. Het gerenommeerde Mojo Magazine bekroonde het album met vier sterren.

In 2022 verscheen VanWycks vierde album The epic tale of the stranded man. Een bijzondere vertelling over een man die aanspoelt op een eiland. Een vrouw wil hem redden, want hij weet zelf niet meer meer wie hij is.

Laat je op het Country Festival in De Tamboer verrassen door de intieme, donkere liedjes vol americana en folk van VanWyck.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Volkrant

★★★★

'De liedjes van VanWyck’s conceptalbum klinken ook live rijk en panoramisch'