De Tamboer

Emil Landman, Ruud Fieten en Vonder & Bloom bijgeboekt

6 februari 2017

De Tamboer heeft drie acts bijgeboekt voor het Singer-songwriter Festival op zaterdag 4 maart: Emil Landman, Vonder & Bloom en Ruud Fieten. De line up is hiermee compleet, eerder was al bekend gemaakt dat Bertolf op het intieme festival speelt. De Tamboer belooft hiermee weer een intieme, heerlijke luisteravond vol getalenteerde singer-songwriters van Nederlandse bodem. Klik hier om direct kaarten te bestellen.

Vonder & Bloom zijn geen onbekende in De Tamboer. Nina en Caroline hebben alle ingrediënten om elke zaal in te pakken: drie albums vol liedjes die op je ziel gaan zitten met oprechte teksten en aangename stemmen. Hun derde album Follow You Back Home namen ze op in New York met de producer van Angus & Julia Stone. Inmiddels veroveren ze in Nederland steeds meer harten, ook in Hoogeveen werden ze al meerdere malen met open armen ontvangen.

Zijn debuutalbum Colours And Their Things uit 2014 werd al lovend ontvangen, met onder meer een Edison Award nominatie voor “Beste nieuwe artiest 2015”. Voor zijn tweede album An Unexpected View maakte singer-songwriter Emil Landman een negen-weekse treinreis over de hele wereld. De 27-jarige Amsterdammer reisde met zijn gitaar, backpack en mobiele opnamestudio door Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland, Mongolië, China, Zuid-Korea, Japan, Amerika, Portugal, Frankrijk en België. Een reis met onverwachte ontmoetingen, verhalen, mensen en culturen die zorgde voor veel inspiratie. Hij nam zoveel mogelijk liedjes meteen op bijzondere locaties op, bijvoorbeeld in de Mongoolse grasvlaktes, op de Chinese Muur en in de Nevada Woestijn. Dat is het verhaal van An Unexpected View, ga mee op reis!

Bertolf Lentink is een enorme bezige bij. Hij speelt in Color Reporters, brengt momenteel met Her Majesty een ode aan CSNY en bracht ook nog even zijn vierde soloplaat uit. Bertolf begon zijn solocarrière nadat hij in de band van Ilse de Lange had gespeeld. Na zijn hitsingle Another Day maakte hij vier albums, met First & Then uit 2015 als laatste wapenfeit. Ook in de theaters maakte Bertolf al snel naam, onder andere met Kasper van Kooten. Dit seizoen komt hij met de band Her Majesty met een ode aan Crosby, Stills, Nash & Young naar Hoogeveen. Maar eerst komt hij solo naar het Singer-songwriter Festival voor een intiem optreden met zijn typische gitaarspel en melancholische stemgeluid. Genieten!

De 27-jarige singer-songwriter Ruud Fieten uit Meppel is gezegend met een warme, intrigerende stem. Hij schrijft eigenzinnige folkliedjes. Soms klein en tekst georiënteerd, soms luid en energiek, maar altijd rauw en betekenisvol. In 2016 speelde hij op Eurosonic en was hij één van de meest geboekte acts van de Popronde. Het is een kwestie van tijd voordat heel Nederland Ruud ontdekt. Een bijzondere kans om hem in intieme theatersetting te zien en beluisteren!