De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

Programma Irish Festival 2018 compleet!

10 september 2018

Het programma van het Irish Festival op zaterdag 29 september is compleet! Bijgeboekt zijn: Woodworks, The Lowland Paddies en The Pub Sessions met Bob Ferguson, The Freelancers en Chris Leonard. Met de elfde editie van het festival waant u zich helemaal in Ierse sferen! Klik hier voor meer informatie of bestel direct kaarten en profiteer van € 5,- voorverkoopvoordeel.

Woodworks

De akoestische band Woodworks heeft een fantastische livereputatie. Met houten instrumenten als de gitaar, contrabas en cajon, spelen de mannen een uitgebreid folk repertoire. Ze zijn dan ook geen onbekende in Ierse pubs en op Ierse muziekevenementen. Geen cover is de mannen te gek, ze staan zelfs open voor verzoeknummers. Soms hebben ze die van te voren gerepeteerd, soms spelen ze ‘m gewoon ter plekke! 

The Lowland Paddies

Jasper, Robbert, Anneke, Hanneke en Jiroh raakten in hun tienerjaren allemaal verknocht aan de Ierse folk. Wat in 2004 begon als onschuldig muzikaal experiment op de middelbare school, draaide uit op een succesvolle band met optredens in binnen- en buitenland! De Paddies spelen bekende, maar juist ook minder bekende Ierse songs, met hier en daar een uitstapje naar de Scandinavische en Amerikaanse folk. Het resultaat? Een frisse, moderne benadering van traditionele muziek! 

The Pub Sessions

De Parkfoyer wordt omgetoverd tot Ierse pub. En in een Ierse pub horen natuurlijk Pub Sessies! Luister naar drie verrassende optredens van The Freelancers, Bob Ferguson en Chris Leonard. 

The Freelancers

Het trio The Freelancers bestaat uit de Ieren Gerry en Peter en de Nederlandse Sebastiaan. De uit Dublin afkomstige Gerry staat bekend om zijn uitzonderlijke stem, in de jaren ’70 begon hij al met muziek maken. Volgens Peter hebben zijn ervaringen als busconducteur in Dublin zijn speelstijl op de bodhran beïnvloed. Sebastiaan is een zeer getalenteerde vioolspeler en hij heeft ook nog eens een bijzondere stem.

Bob Ferguson

Bob Ferguson is een Keltische folkzanger, die speelde in bands als Beggars Row, Celtic Horizon, Celtic Crazy Clan en Celtic Hearts. Met zijn vrolijke, uptempo liedjes en af en toe een ballad, belooft hij een heerlijk muziekfeestje! 

Chris Leonard

De Ierse Chris Leonard – zoon van Paddy Leonard, van publieksfavoriet Dubh Linn – werd een bekende naam in de muziekwereld op zijn 22e. De singer-songwriter speelt een mix van Ierse songs, country en indie.

Voorproefje!