Irish Festival

Drops of Green, High Time, Dubh Linn en meer!

za 29 september 2018 20:00 Hele gebouw festival

U waant zich eind september op het Irish Festival weer even in de kroegen van Dublin. Geniet van de heerlijke, gezellige Ierse muziek, van de bekende folk klassiekers tot fantastische jigs & reels. En natuurlijk mogen de Guinness en Irish Red niet ontbreken! Vanuit Ierland komen Drops of Green, High Time en Dubh Linn in elk geval over. Bent u ook van de partij?

Voorverkoop regulier € 24,50
Op de dag zelf € 29,50

Line up

Drops of Green

Deze vier jonge Ieren uit Laois, Kilkenny en Waterford vormden begin 2015 een band. Binnen no time bouwden ze een trouwe groep fans op in zowel binnen- als buitenland. Lee, James, Seán en Ross spelen vol passie klassieke Ierse ballads, maar gieten er hun eigen unieke sausje overheen. Met traditionele instrumenten als de banjo, fluit, accordion, bodhrán, mandoline én hun passie en enthousiasme, beloven de mannen een fantastische show voor jong en oud! 
Ze kwamen al eerder naar Hoogeveen, maar dit keer hebben ze hun debuutalbum Knowing Why op zak. Naast bekende songs, ondergedompeld in de Drops of Green sound, staan hier ook drie nieuwe, originele liedjes op!

HighTime

Maak kennis met een nieuw trio uit Conamara, Ierland. Séamus, Ciarán en Conall combineren Ierse muziek en moderne folk tot een rijke, frisse sound! HighTime heeft de bijzondere combinatie van fluit, harp, bodhrán, gitaar en zang. In hun jonge, energieke performance komen af en toe zelfs wat Ierse danspassen voorbij! De drie jonge mannen beloven een spannende mix van oud en nieuw, van traditioneel en modern, van muziek, zang, dans en verhalen uit Ierland.

Almost Irish

De vier broers Lukas, Rasmus, Alexander en Jacob groeiden op in een Deens huis vol liefde voor muziek. Hoewel ze opgroeiden in Denemarken, voelen ze zich sterk verbonden met de Ierse folktraditie. Ze zijn geïnspireerd door de folktraditie, waarin iedere noot en elk liedje zijn eigen verhaal en achtergrond heeft. Als folkmuzikanten leveren ze een bijdrage aan de rijke traditie van verhalen vertellen en expressie door muziek. De broers brengen prachtige, vergeten folksongs met hun eigen bewerkingen weer tot leven. De broers zijn dan wel niet helemaal Irish, maar het scheel niet veel! Maak kennis en ontdek het zelf.

Dubh Linn

Tja, behoeft Dubh Linn nu echt nog introductie in Hoogeveen? Declan, Séan en Paddy zijn oudgedienden op het Irish Festival. In het elfjarig bestaan van het festival, ontbraken ze maar op één editie. En ieder jaar ontvangt het publiek hen weer met open armen. Deze publieksfavorieten brengen de bekende folksongs ten gehore: Whiskey in the Jar, The Irish Rover, Molly Malone... zingt u uit volle borst mee?

Aftermovie

Alvast even sfeer proeven? Bekijk de Aftermovie van 2017!

Speeldata

za 29 september 2018 20:00 Hele gebouw festival


Wachtlijst Irish Festival 2018

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 24.50

Deel via