De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

Topvoorstellingen voor tien euro!

1 januari 2016

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 januari is het eerste landelijke BankGiro Loterij Theaterweekend. Gedurende dit weekend kunnen bezoekers voor maar € 10,- een voorstelling bezoeken. Er is voor ieder wat wils! De verkoop voor het Theaterweekend is al in november gestart via Blind Date verkoop. Hieronder zie je wie er achter het rode gordijn schuilen... 

Pumps & Penalties (Ladies Blind Date)

Van de makers van Vijftig Tinten…de Parodie: een nieuwe musical over de wereld van de voetbalvrouw. Met o.a. Birgit Schuurman, Han Oldigs, Maaike Martens, Jolanda van den Berg en Rutger de Bekker. Drie bloedmooie, jonge vrouwen willen maar één ding: voetbalvrouw worden. In deze hilarische musical wordt niemand uit ‘het wereldje’ gespaard. Het is pas erg als je niet genoemd wordt. 

LEEF! (Viva Blind Date)
Deze solovoorstelling vertelt over Laura Maaskant, een jonge vrouw met een ongeneeslijke vorm van kanker, die besloten heeft zichzelf niet verder te laten behandelen. Ze besluit met zichzelf in het huwelijk te treden om trouw te beloven aan zichzelf en aan het leven. Verwacht niet alleen maar verdriet en dood, maar juist een inspirerende voorstelling over de kwaliteit van leven, leven in het nu en optimaal genieten. 

The Fabulous Sneakerboyz (Stand Up & Dance Blind Date)
Wervelende dansshow van vermaard topchoreograaf Roy Julen, bekend als hoofdchoreograaf van So You Think You Can Dance? en The Voice van Vlaanderen. Een moderne urban versie van het welbekende Assepoester. Maar de glazen muiltjes zijn vervangen door brute sneakers. En de kastelen en paleizen door de rauwe street scene van grote steden als Amsterdam, Brussel en New York. Wedden dat je de zaal dansend verlaat? 

Drentse ochtend met Duo Karst e.a. (Drentse Blind Date)
Een heerlijke ochtend vol Drentse toppers en specialiteiten. Verhalenverteller Jans Polling, die bekendheid verwierf met zijn humoristische en relativerende verhalenbundels. Egbert Meyers zingt Drentse liedjes. Beetje country, beetje bluegrass, beetje blues. Anne Doornbos en Herma Stroetenga presenteren met Diner For One een komische sketch met een Drents tintje. Duo Karst brengt zelfgeschreven liedjes, gedichten en verhalen. 

Babbelnoten (Family Blind Date)
Vertellingen en muziek voor jong & oud! Op het programma staan Stravinsky’s L’Histoire du Soldat en Prokofjevs Peter & de Wolf. Deze Russische grootmeesters schreven de verhalende, verklankende, onderhoudende en meeslepende stukken die zouden uitgroeien tot klassiekers voor jong en oud. Een heerlijke middag, spannend en uitdagend voor opa’s, oma’s, (klein)kinderen, papa’s en mama’s! 

Bijgeboekt: Qmusic The Party
Qmusic staat al jarenlang garant voor FEEST! Een innovatieve show met adembenemend 3D decor dat ieders verwachting overstijgt, dat belooft een bruisende party. Uiteraard kan het belangrijkste ingrediënt voor een groots feest niet ontbreken: de allerbeste hits en de allerfoutste muziek uit het populaire Foute Uur, door de beste DJ's! Are you ready to party? 

Heb je kaarten voor Pumps & Penalties of LEEF? Dan heb je na afloop van de voorstelling gratis toegang tot Qmusic The Party!

Extra’s
De Tamboer biedt dit weekend naast een mooi programma ook nog leuke GRATIS extra’s.
Wat te denken van de Kleedkamer Sessies op vrijdag 15 januari? Voorafgaand aan de voorstellingen kun je van 19.15 tot 19.45 backstage in de kleedkamers genieten van mooie akoestische optredens van Josie Miller, Linda Smand en Kamiel de Jong. Zaterdag 16 januari is er na Sneakerboyz nog een spetterende Afterparty in de Foyer, los met die voetjes! Kom je naar Babbelnoten zondag 17 januari? Zorg dan dat je om 13.00 uur al in het theater bent, zodat je mee kunt met de rondleiding. Je komt op plaatsen in het theater, waar je nog nooit bent geweest!

BankGiro Loterij Theaterweekend
Het eerste landelijke theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds en mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Zo’n vijftig Nederlandse theaters bieden dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma voor €10,- per voorstelling.