De Tamboer

50 jaar Palingsound, Yentl en de Boer en meer theaterconcerten

13 april 2017

Vandaag is de kaartverkoop voor nieuwe theaterconcerten in De Tamboer gestart. In het najaar van 2017 staan Yentl en de Boer, I Want To Break Free, een ode aan Dolly Parton, Wolga Kozakken en Kerst met de Kast op het programma. Voor het voorjaar van 2018 maken de South African Road Trip, The Bluebettes en 50 jaar Palingsound II hun opwachting. Klik op de voorstellingstitel om direct kaarten te bestellen of voor meer informatie. Let op: koop altijd kaarten bij het theater zelf, er zijn websites die de kaarten voor een hogere prijs aanbieden.

Yentl en de Boer
Het is inmiddels een beproefd concept: elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en meest ontroerende liedjes en trekken ze samen met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals. Dit jaar verruilen ze de festivals voor theaters, op zaterdag 21 oktober spelen de dames een verzameling van hun mooiste werk en gloednieuwe nummers.

I Want To Break Free
Vrijdag 24 november komt de theatershow I Want To Break Free over het leven en werk van Freddie Mercury en Queen naar Hoogeveen. Nog één keer de sfeer en energie van een Queen show, verpakt in een twee uur durende show vol extravagante kostuums, attributen, beeldmateriaal en natuurlijk de songs van Queen en Freddie!

Dolly Parton
Nederlandse topmuzikanten brengen zaterdag 9 december een eerbetoon aan de koningin van de countrymuziek. In een sprankelende show over geloof, hoop, verlies, succes hoort u over haar ups en downs, het verhaal achter Jolene en I Will Always Love You en natuurlijk haar beste liedjes.

Wolga Kozakken
Zondag 17 december strijkt de kersttournee van de Wolga Kozakken neer in Hoogeveen. Het Russische koor met de virtuoze solisten zingt kerstliederen van eigen bodem en populaire nummers als Kalinka, Wolga Bootsman en Stenka Rasin. Maar natuurlijk ook internationale klassiekers als White Christmas.

Kerst met de Kast
Donderdag 21 december presenteert De Kast samen met een special guest een heerlijk warm kerstprogramma. Speciaal hiervoor selecteerde De Kast allerlei kerstsongs, die soms traditioneel en dan weer in een De Kast-jasje worden uitgevoerd. En natuurlijk ontbreken ook De Kast-hits niet.

South African Road Trip
In de koude wintermaanden behoefte aan wat Zuid-Afrikaanse zon? Woensdag 10 januari 2018 nemen het Khayelitsha United Mambozo Choir, Xhosa-zangeressen en rapper Jitsvinger het publiek mee op reis naar het westelijke deel van Zuid-Afrika. De rijkdom aan talen, culturen en (kerst)tradities in deze regio staat centraal in deze heerlijke show.

The Bluebettes
Zaterdag 24 maart 2018 voeren The Bluebettes het publiek met een flinke dosis energie, muzikaliteit en humor mee terug naar de huiskamer en de platenspeler. De dames beloven een swingende trip door de jaren ’60, een feest der herkenning vol swingende dansnummers, zoete koortjes en scheurende strotten.

50 jaar Palingsound II
The Mon Amour Band komt zaterdag 26 mei 2018 terug met een nieuwe show boordevol de Volendamse Palingsound. Compleet met Volendams decor, sfeervolle foto’s en mooie clips. Volendamse prominenten vertellen wat de Palingsound voor hen betekent. The Mon Amour Band, met BZN-drummer Jack Veerman, staat te popelen om het publiek onder te dompelen in dat bijzondere dorp met die unieke sound.