De Tamboer

Liberty! – muziektheater ter ere van 75 jaar bevrijding hoogeveen

6 januari 2020

Op zondag 5 april staat Liberty! in De Tamboer. Ter ere van 75 jaar bevrijding van Hoogeveen hebben Theater De Tamboer en Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie hun handen ineengeslagen, met het muziektheater Liberty! als resultaat. Deze coproductie vertelt het verhaal over de bevrijding van Hoogeveen. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Over Liberty!

Aan de hand van twee jongen kinderen wordt je meegenomen in de oorlogsjaren en hoe destijds Hoogeveen bevrijd werd. Door middel van flashbacks maken de kinderen allerlei avonturen mee die zich afspeelden in en rondom Hoogeveen. Daarnaast wordt in de voorstelling ook de link gelegd met actuele gebeurtenissen van de huidige tijd.

De verhaallijnen uit Liberty! zijn geschreven door historicus Marga Zwiggelaar en worden onder andere vertolkt kleinkunstenaar Maurice Mulderij. Het orkest van de Hoogeveense Harmonie zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting en zal vele emoties bevatten: van spanning tot plezier en van vastberadenheid tot twijfel. De Historische Kring maakt het geheel af door de voorstelling visueel te ondersteunen met filmbeelden en foto's uit de oorlogsjaren. 

Meer info & kaarten