Liberty!

75 jaar bevrijding Hoogeveen

zo 1 november 2020 15:00 Tamboerzaal muziek

De Tamboer en Het Podium volgen het advies van de Nederlandse overheid en het RIVM op om alle evenementen met meer dan 100 bezoekers tot en met 6 april 2020 af te gelasten. Daarom is het concert verplaatst naar zondag 1 november 2020. Kaartkopers hebben informatie ontvangen per e-mail.

Liberty! is een coproductie van Theater De Tamboer en Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie. Het muziektheater wordt geproduceerd ter ere van 75 bevrijding van Hoogeveen en vertelt het verhaal over de bevrijding van Hoogeveen.

Aan de hand van twee jonge kinderen word je meegenomen in de oorlogsjaren en hoe destijds Hoogeveen bevrijd werd. Door middel van flashbacks maken de kinderen allerlei avonturen mee die zich afspeelden in en rondom Hoogeveen. Daarnaast wordt in de voorstelling ook de link gelegd met actuele gebeurtenissen van de huidige tijd.

De verhaallijnen uit Liberty! zijn geschreven door historicus Marga Zwiggelaar en worden onder andere vertolkt door kleinkunstenaar Maurice Mulderij. Het orkest van de Hoogeveense Harmonie zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting en zal vele emoties bevatten: van spanning tot plezier en van vastberadenheid tot twijfel. De Historische Kring maakt het geheel af door de voorstelling visueel te ondersteunen met filmbeelden en foto's uit de oorlogsjaren. 

Speeldata

zo 1 november 2020 15:00 Tamboerzaal muziek


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 12,50

Deel via