De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

Van ouvreuse in Hoogeveen tot actrice in een landelijke theaterproductie

28 oktober 2018

Trouwe Tamboer-bezoekers en Vrienden van De Tamboer Frans en Cecilia Rosdorff bezochten afgelopen weekend Van de koele meren des doods in Utrecht!

"Graag proberen wij u enthousiast te maken voor de theaterproductie 'Van de koele meren des doods', een door Ger Thijs bewerkte en geregisseerde versie van de roman van Frederik van Eeden uit 1900. We bezochten de schouwburg in Utrecht op uitnodiging van het impresariaat om u ervan te kunnen overtuigen dat deze voorstelling niet gemist mag worden! Wij voorspellen u ruim anderhalf uur toneel van het hoogste niveau.

'Van de koele meren des doods' vertelt het verhaal van een jonge vrouw uit een aristocratisch milieu, die wanhopig op zoek is naar 'de ware liefde'. Hanne Arendzen speelt de rol van deze vrouw op een aangrijpende manier. De recensent van de Volkskrant was dusdanig onder de indruk, dat hij haar zonder enige twijfel nomineert voor de Theo d'Or. De overige personages groeperen zich om de figuur van de jonge Hedwig heen. Iedere rol was even overtuigend. Wij waren ook onder de indruk van het verrassende decor, dat in zijn eenvoud uiterst functioneel was. Ook met de belichting worden hele speciale effecten bereikt.

Onze aandacht was speciaal gericht op de jonge actrice Marliz van Til. Zij is namelijk de dochter van oud-ziekenhuispastor Riemer van Til uit Hoogeveen. Na afloop van de voorstelling vertelde zij ons dat zij uit een echte theaterfamilie komt. Haar zus is ook actrice. Vroeger was Marliz een heel verlegen meisje, maar theaterlessen bij Scala in Hoogeveen gaven haar het nodige zelfvertrouwen. Vanaf haar zestiende was zij met veel plezier ouvreuse bij De Tamboer. Haar middelbare schoolperiode volgde zij bij De Groene Driehoek en daarna deed zij in Assen bij Garage TDI een vooropleiding voor de toneelschool. Na verschillende audities werd zij tenslotte aangenomen bij de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij is nu vierdejaars studente. Haar dubbelrol (zij speelt de huishoudster én Janet) in deze productie van Ger Thijs is voor haar een stageopdracht, een gouden kans om haar carrière te starten, waar zij erg blij mee is.
'Van de koele meren des doods' vindt Marliz een hele mooie voorstelling, die je meezuigt in een aangrijpend en ontroerend verhaal. Ze vindt ook, dat iedereen naar haar moet komen kijken... Daar kunnen we het helemaal mee eens zijn.
U heeft nog tijd om kaartjes te kopen voor vrijdag, 2 november!"

Cecilia en Frans Rosdorff