Drenthe Live - Tangarine - 2022
Drenthe Live - Hannah Mae - 2022
Drenthe Live - ISZA - 2022
Drenthe Live - Aosem - 2022

Gloednei festival in De Tamboer: Drenthe LIVE!

Tangarine, Hannah Mae, ISZA en Aosem

10 februari 2022

Zondagmiddag 6 maart organiseert De Tamboer de eerste editie van het gloedneie Drenthe LIVE Festival met Tangarine, Hannah Mae, ISZA en Aosem. Een sfeervol, intiem festival met het allerbeste van Drentse bodem. Kaarten zijn nu te koop, klik hier om direct te bestellen. Of kies voor voordelige passe-partout tickets voor het Singer-songwriter Festival op 5 maart en het Drenthe LIVE Festival op 6 maart en maak er een muzikaal weekend van!

Line up

Tangarine

De identieke tweeling Sander en Arnout Brinks is een graag geziene gast in De Tamboer. Regelmatig zijn ze in Hoogeveen te zien met hun theatershows of op festivals. Tijdens de coronaperiode was stilzitten geen optie voor de broers, daarom grepen ze terug op hun ambacht: songs schrijven. Samen met producer Gordon Groothedde namen ze een aantal sterke popliedjes op, met pakkende refreinen en sfeervolle arrangementen. En natuurlijk voorzien van dat onmiskenbare stemgeluid en de kenmerkende harmonieën, waarmee Tangarine hun publiek altijd weet te betoveren.

Hannah Mae

Met haar debuutsingle Back to you verwierf Hannah bekendheid en trok ze de aandacht van artiesten als Ilse DeLange en Daniël Lohues. Inmiddels is Hannah getekent op Spark Records, het label van Ilse DeLange. Ze ging naar Nashville voor het schrijven en opnemen van nieuw materiaal. Haar muziek is te omschrijven als rootsy americana, met een voorliefde voor country. Ze trad al op het Singer-songwriter Festival in De Tamboer op en speelde tijdens Locked & Live in Het Podium. Nu keert ze terug naar Hoogeveen voor een optreden op het Drenthe LIVE Festival.

ISZA

Met persoonlijke nummers brengt ISZA een mystieke wereld in beweging. Met Nederlandse teksten, warme klanken van haar akoestische gitaar en dreigende elektronica legt ze rauwe emoties bloot. ISZA boeit van begin tot eind. Haar optredens doen denken aan de ijzige perfectie van Bon Iver, de hartstocht van Billie Eilish en de intimiteit van Lizzy McAlpine. Ze sprong al in het oog bij het legendarische gitaarmerk Gibson en op Eurosonic Noorderslag.

Aosem

Wie kent het genre roots-drenticana? Sinds 2017 zet Aosem dit volledig op de kaart. Deze Nedersaksische roots-americana band uit Drenthe bestaat uit Harmen Boels, Hilko Stoffers, Erik Koerts, Arnoud van Loo, Rob Groenwold en Lex Bekink, die hun sporen allemaal ruimschoots in de muziek hebben verdiend. Met een mix van verschillende stijlen en het rauwe stemgeluid van Harmen bewijzen de mannen dat streektaalmuziek nog lang niet is doodgebloed. Op het Drenthe LIVE Festival beloven ze een heerlijk afsluitend feestje.