Let op! Bestel jij tussen 1 en 21 september kaarten voor één of meerdere voorstellingen in De Tamboer? Dan krijg je van ons twee gratis kaarten voor de Blind Date op 21 september!
Mooneye door Tom Verbruggen
Singer-songwriter Festival - Ruben Annink - 2022
TAMAR op het Singer-songwriter Festival

Singer-songwriter Festival 2022

Mooneye, TAMAR, Ruben Annink en Lisa Ploeger

Foto: Tom Verbruggen

Adembenemende luisterliedjes in een intieme setting. Het is al jarenlang het recept voor een heerlijke, bijzondere avond in De Tamboer. Laat je tijdens de 9e editie van het Singer-songwriter Festival opnieuw verrassen door de beste singer-songwriters van Nederlandse én Belgische bodem.

Zin in een weekend vol goede muziek voor maar € 22,50? Kies dan voor passe-partout tickets voor het Singer-songwriter Festival op 5 maart en het Drenthe LIVE Festival op 6 maart. 

Line up

Mooneye

De Belgische band Mooneye rondom Michiel Libberecht won in 2019 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In 2018 werd hun eerste EP door muziekblad OOR al bestempeld tot "meesterlijke popsongs". 

Op hun debuutalbum Big Enough, dat in september 2021 verscheen, treedt de singer-songwriter in Michiel Libberecht nog meer op de voorgrond, maar ontbreken ook de bezwerende gitaren niet. Mooneye versmelt folk, rock en indie, de vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen vast nog wel even overeind blijven. Geniet van de prachtige songs als Bright lights en Fix the heater!

Are You Lonely Too is indierock op zijn best, en bevestigt nog eens Mooneye's status als één van de meest toonaangevende acts van de Lage Landen. De combinatie van skilled songwriting, een welgemikte hook en die heerlijk gierende gitaarlick, maakt de song tot een hoogtepunt op het (met superlatieven overladen) debuutalbum, en is door het Mooneye-legioen intussen omarmd als één van hun absolute live favorieten.

Ruben Annink

Ruben Annink zullen de meeste mensen kennen als finalist van het programma 'De beste Singer-Songwriter van Nederland' in 2015 of van zijn deelname aan het programma 'Beste Zangers' in 2019. 

Wanneer je vraagt wat voor muziek Ruben Annink maakt, zegt hij: 'mooie akkoorden, een gitaar en een beat'. Na Noorderslag in 2019 bracht hij Verleden Tijd Van Liefde (ft.Amina), Wat Heb Je Nou Gedaan en Iemand uit. Inmiddels is hij een andere weg ingeslagen als persoon en artiest. Met 100 Volt en Er is Niks laat Ruben met herkenbare melodieën horen dat hij het leven met vallen en opstaan leeft. Hiermee hoopt hij andere jongvolwassenen te inspireren. Dat belooft even heerlijk genieten tijdens het Singer-songwriter Festival.

TAMAR

Singer-songwriter TAMAR is geen onbekende meer in het noorden. In 2020 nam ze deel aan het Drentsch Peil XL ontwikkelingstraject, dat haar een plek in de Hit the North-selectie van Eurosonic Noorderslag opleverde. Ze speelde vorig jaar tijdens de Locked & Live Poppunt Drenthe special in Het Podium. Afgelopen januari stond ze op Eurosonic en werd ze ook nog eens genomineerd voor de Popgala Noord Talent Award.

TAMAR maakt indruk met haar poëtische popliedjes en buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus, persoonlijk en met ruimte op de stippellijntjes. Haar minialbum Langzaamaan verscheen in januari 2022 online en op vinyl.

Lisa Ploeger

Het Singer-songwriter Festival wordt geopend door Lisa Ploeger. De Tamboer startte een wedstrijd waarbij singer-songwriters zelf een nummer konden insturen. Een vakkundige jury koos vijf finalisten, waarvan Lisa Ploeger de meeste stemmen van het publiek ontving!