De Tamboer

Opening expositie Alchemie of kunst?

15 oktober 2016

Van 15 oktober tot 14 november presenteren de Slowaakse kunstenares Kristïna Šubjaková en de Nederlandse kunstenaar Walther Smeitink-Mühlbacher hun werk bij De Tamboer en Bibliotheek Hoogeveen. Een expositie in het kader van het Nederlands–Slowaaks voorzitterschap van de Europese Unie. De opening is vanmiddag om 15.00 uur in De Tamboer.

Walther Smeitink-Mühlbacher schildert met materie, maar in elke veeg materie schuilt een geheim dat in de door hem bedachte composities kan worden prijsgegeven! Zijn werk herbergt voor elke emotie een katalysator, biedt elke beschouwer nieuwe perspectieven en schenkt bij elke lichtstraal een nieuw kleurenpalet. Hij is geen kunstschilder maar een magiër in materie die bij elke streep licht onze emotie zichtbaar maakt.

Kristïna Šubjaková creëert poëtische metaforen en symbolen en gaat daarmee op zoek naar gevoelens. Graag wakkert zij spontaniteit bij mensen aan hetgeen kan leiden tot nieuwe inspiratie. Het is als een louterend bad waaruit uit je altijd schoner stapt. Een prachtige reflectie die haar steeds weer opnieuw energie levert!"

De expositie is onderdeel van Hoogeveen gaat Oostwaarts.