De Tamboer

Geboekt: Erwin Java & Di Reed op Bluesfestival Hoogeveen

21 augustus 2019

Geboekt voor het Bluesfestival op zaterdag 16 november: Erwin Java & band komen samen met zangeres Di Reed. De Amerikaanse zangeres uit Houston, Texas trad jarenlang op als zangeres bij Rod Stewart. Bestel hier direct kaarten voor het Bluesfestival.

Erwin Java

Moeten we gitarist Erwin Java eigenlijk nog wel introduceren? Met zijn bijdrage aan White Honey, Herman Broods Wild Romance en maar liefst 25 jaar Cuby & the Blizzards heeft hij een waanzinnige staat van dienst. En als medeoprichter van King of the World maakte hij (inter)nationaal furore, met vier uitstekend ontvangen albums. Maar omdat er nog zoveel andere uitdagingen zijn, liet Erwin deze band in 2018 achter zich. Op zijn soloalbum Keepin’ it Real laat Erwin zijn licht schijnen op klassiekers uit de soul-, jazz- en blueshistorie. Samen met musici Bas Mulder (keyboard, zang), Guus Strijbosch (bas) en Marcel Wolthof (drum, zang) speelt Erwin Java deze songs tijdens fantastische liveshows.

Di Reed

Op het Bluesfestival wordt Erwin Java vergezeld door de uit Houston, Texas afkomstige zangeres Di Reed. De soul-, blues- en gospelzangeres zong al tijdens diverse wereldtournees als achtergrondzangeres van Rod Steward. Al snel was Rod zo onder de indruk van haar kwaliteiten, dat ze ook nummers als leadzangers vertolkte.
Erwin en Di speelden eenmaal eerder samen, tijdens een zeer geslaagd gelegenheidsoptreden in 2016 in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Naast songs van Keepin’ it Real, zullen we ook andere pareltjes uit de blues, jazz en soul horen. Dat belooft wat!