De Tamboer

Dave Warmerdam Band op Bluesfestival 2018

14 oktober 2018

Foto: Paul Scholman

De Dave Warmerdam Band speelt zaterdag 17 november op het Bluesfestival Hoogeveen in De Tamboer! De 7 jonge muzikanten hebben een voorliefde voor blues en jazz en geven hier hun eigen draai aan. De 17-jarige Dave Warmerdam won in 2016 samen met blueszanger Robbert Fossen de Dutch Blues Challenge en gooide op de International Blues Challenge in Memphis, USA hoge ogen. Nu komt Dave met zijn eigen band naar Hoogeveen.

Dave Warmerdam Band

Samen met bassist Lars Hoogland speelde Dave al eerder in een (blues)band. In gitarist Anne-Luke vond hij hoor- en zichtbare invloeden van Stevie Ray Vaughan. Saxofonist Daan Roosenbrand en drummer Rick van de Voort volgen dezelfde opleiding als Dave. Sonny Ray van den Berg voegt met zijn weergaloze gitaarsolo's een extra dimensie toe aan de band. Sinds april 2018 is de veelzijdige zangeres Janne Timmer ook lid van de Dave Warmerdam Band. Haar stem wordt wel vergeleken met Janis Joplin. Janne schrijft ook zelf prachtige nummers, waarvan de eerste inmiddels op de setlist van de Dave Warmerdam Band staat.

Muzikale invloeden

Tot de favoriete muzikanten van Dave zelf behoren o.a. Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek. Op het gebied van jazz wordt hij vooral geïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry. 
Het lukt de Dave Warmerdam Band moeiteloos om verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Met respect voor hoe het was, maar ook met ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion!

Eind december 2017 bracht de band een eerste CD uit: 'A Tribute To The Masters Of The Blues'.

Bluesfestival Hoogeveen

Bekijk hier het programma van Bluesfestival Hoogeveen of bestel direct kaarten.