Bluesfestival Hoogeveen

Joe Louis Walker, Dana Fuchs e.a.

za 17 november 2018 20:00 Hele gebouw festival

Maak je klaar voor een topfestival, want De Tamboer belooft een heerlijke bluesavond met fantastische internationale acts en Nederlandse toppers! Voor de dertiende editie trekken we alles uit de kast. Bevestigd: levende legende Joe Louis Walker, Dana Fuchs en het Nederlandse Barrelhouse. And more to come…

Johan Derksen noemde hem “één van de beste gitaristen van Amerika”, hij is opgenomen in de Blues Hall of Fame en won vier keer de Blues Music Award. En dat is niet voor niets! Joe Louis Walker (USA) begon als gospelartiest en verkende in zijn carrière soul, jazz, rhyhtm & blues en funk. Zijn muziek laat zich niet gemakkelijk in een hokje duwen, want Joe Louis Walker doet gewoon zijn eigen ding. Het resultaat? Meer dan twintig albums en meerdere awards op zak, bijdragen op albums van onder meer James Cotton en B.B. King, een druk tourschema en een unieke, eigen stijl.
Walker wil jonge muzikanten inspireren om de bluesmuziek levend te houden, maar wel op hun eigen manier. NPR Music noemde Joe Louis Walker “een legendarisch, grensverleggend icoon van de moderne blues”. We zijn enorm trots dat we deze levende legende naar Hoogeveen kunnen halen!

Op uw veler verzoek is ze terug van weggeweest in Hoogeveen: Dana Fuchs! Deze zangeres staat garant voor een fantastische show. Ze meent iedere noot, iedere avond weer. Een liveshow van Dana is een aanval op al je zintuigen, want je zult je oren én ogen niet van haar af kunnen houden. UK Classic Rock Magazine omschreef haar unieke stem als “Janis Joplin, Mick Jagger en een sigarettenpeuk in een glas bourbon”. En deze dame heeft de nodige bagage. Toen ze aan steeds lager wal raakte door drugsgebruik leerde ze bluesgitarist Jon Diamond kennen, waarmee ze een bluesliedje zong tijdens een open podium. Toen haar zus zelfmoord pleegde, koos ze voor altijd voor een leven in de muziek. Laat je betoveren door haar stormachtige show!

Ze staan in de Dutch Blues Hall of Fame, zangeres Tineke Schoemaker werd gekroond tot beste blueszangeres van Nederland in 2012 en met meer dan 15 albums, 2000 optredens en al 40 jaar lang dezelfde bezetting, behoeft Barrelhouse eigenlijk geen introductie. In 2017 ontvingen ze de Edison Jazzism publieksprijs voor het album Almost There. Op Bluesfestival Hoogeveen speelt Barrelhouse twee sets: een akoestische en een elektrische set. Blues is bij uitstek geschikt om vol uit te halen, met uitbundige swing, fijn hamerende piano en vonken uit de gitaren. Maar de band heeft de afgelopen jaren ook ontdekt hoe klein je blues kunt spelen. Hoe intiem dat wordt en hoe de teksten dan een grotere rol spelen. De essentie van de meeste blues is een stem en een gitaar. Voor Barrelhouse is dat een stem en een band. Of het nu vol elektrisch is of intiem akoestisch. Tineke Schoemaker zingt met grote vanzelfsprekendheid een vurige blues, fel getimed of een ontroerend klein nummer, zacht en licht hees.

De 7 jonge muzikanten van de Dave Warmerdam Band hebben een voorliefde voor blues en jazz en geven hier hun eigen draai aan. De 17-jarige Dave Warmerdam won in 2016 samen met blueszanger Robbert Fossen de Dutch Blues Challenge en gooide op de International Blues Challenge in Memphis, USA hoge ogen. Sinds april 2018 is de veelzijdige zangeres Janne Timmer ook lid van de Dave Warmerdam Band. Haar stem wordt wel vergeleken met Janis Joplin.
Tot de favoriete muzikanten van Dave zelf behoren o.a. Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek. Op het gebied van jazz wordt hij vooral geïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry. Het lukt de Dave Warmerdam Band moeiteloos om verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Met respect voor hoe het was, maar ook met ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion!

Voorverkoop regulier € 24,50
Op de dag zelf € 29,50

Speeldata

za 17 november 2018 20:00 Hele gebouw festival


Wachtlijst Bluesfestival Hoogeveen 2018

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 24,50

Deel via